TBF Disiplin Kurulu'ndan Galatasaray'a hükmen mağlubiyet, Beşiktaş'a transfer yasağı

TBF Disiplin Kurulu'ndan Galatasaray'a hükmen mağlubiyet, Beşiktaş'a transfer yasağı

TBF Disiplin Kurulu, Galatasaray, Lynetta Kizer'ı ABD lisansı ile oynattığı ve 76-72 kazandığı Fenerbahçe karşılaşmasından 20-0 hükmen yenil sayıldı. Öte yandan sporcuları ile yaptığı sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen Beşiktaş'a transfer yasağı koydu.

Galatasaray, TBF Disiplin Kurulu kararı ile Fenerbahçe maçında hükmen yenik sayıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, Galatasaray'ı, Fenerbahçe ile yaptığı Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) maçında, sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı gerekçesiyle hükmen mağlup ilan etti.

Federasyondan yapılan açıklamada, "28 Kasım'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasında, Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığının anlaşılmasıyla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir" denildi.

Fenerbahçe, maç öncesi yaptığı itirazda, sarı-kırmızılı oyuncu Lynetta Kizer'in oynama uygunluğu bulunmadığını bildirmişti.

Sarı-kırmızılılar, ligin 6. hafta maçında Fenerbahçe'yi 76-72 yenmesine karşın, hükmen mağlup sayıldı.

TBF yaptığı açıklamada; "Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir. Galatasaray böylece, Lynetta Kizer'ı ABD lisansı ile oynattığı ve 76-72 kazandığı Fenerbahçe karşılaşmasından 20-0 hükmen yenil sayıldı."

TBF'nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde;

"TBF Disiplin Kurulu; 

Bugün yapılan TBF Yönetim Kurulu toplantısında gündemde yer alan konular görüşülmüş, basketbol kamuoyu ve ilgili tarafları ilgilendiren aşağıdaki konular karara bağlanmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu 30 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğu toplantısında gündeminde yer alan konuları karara bağlamış ve basketbol kamuoyu tarafından bilinmesi gerekenleri ilanen duyurulmasını uygun bulmuştur.

1. Sporcuları ile yapmış oldukları sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen Canik Belediyesi, Orduspor ve Beşiktaş Jimnastik Kulüplerine transfer yasağı getirilmiştir.

2. 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.

3. BSL All Star organizasyonun 23-24 Ocak 2016 tarihinde İzmir’de, BSL takımları arasında oynanacak olan Türkiye Kupası Finalleri'nin 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Bursa’da TKBL Federasyon Kupası Final gurubu maçlarının 6-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

4. TKBL müsabakalarına yönergelerde belirtilen kadro yapısına uygun statüde sözleşmeli sporcu ile çıkmayan takımların geçerli mazereti (sakatlık) bulunmayanların hükmen mağlubiyetine ve tüm takımların bu konuda uyarılmasına karar verilmiştir.

5. 7 Kasım 2015 tarihinde oynanan Kepez Belediyesi-Düzce Belediyesi maçında Düzce Belediyesi tarafından yapılan itiraz müsabakada kural hatası olması nedeniyle reddedilmiştir.  

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türkiye Basketbol Federasyonu"

15-11/30/ekran-resmi-2015-11-30-205259.png
Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup sayılmasına neden olan sicil lisans yönergesinin 21. maddesi. / FOTOĞRAF: SOSYAL MEDYA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN