Tek kurtuluş Galatasaray'ın satılması!

Tek kurtuluş Galatasaray'ın satılması!

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Ahmet Dedehayır, Sarı-Kırmızılı Kulübün Disiplin Kurulu'ndan aldığı altı aylık hak mahrumiyeti cezası sonrası sessizliğini ilk kez Karar gazetesine bozdu: “Galatasaray'ın geleceğini pek parlak görmüyorum. Gerek yönetim biçimi gerekse mal varlıkları açısından hızlı bir şekilde tükenmeye doğru gidiyor. Kulübün tek kurtuluşunu yabancı sermayeye satışında görüyorum!..”

Galatasaray’ın eski yöneticisi Ahmet Dedehayır Karar gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rahmetli Özhan Canaydın ve Adnan Polat dönemlerinde Galatasaray’da yöneticilik yapan ve Sarı-Kırmızılı Kulübün Disiplin Kurulu tarafından aldığı 6 aylık hak mahrumiyeti cezası sonrası ilk kez konuşan Dedehayır, “Galatasaray’da zihniyet değişmeden, sevk ve idare menfaat çevrelerinin elinden alınmadan başkanlığa da yöneticiliğe de teknik direktörlüğü de kimlerin gelip gittiğinin çok anlamı önemi yok” dedi.

“Eğer birileri disipline verilecekse Galatasaray taraftarına küfür eden yönetici profilini yönetimden uzaklaştırmaları gerekir” diye söze başlayan Dedehayır, “Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Güya Alper Narman taraftardan sorumlu yönetim kurulu üyesi. Hangi tarafından sorumlu bilmiyorum ama herhalde akçeli taraftardan” dedi. Cimbom’un hiçbir şekilde temsil kabiliyeti bulunmayan bir yönetim kurulu tarafından idare edildiğine dikkat çeken Ahmet Dedehayır, “Çok zayıf bir yönetim kurulu. Artık Galatasaray’ın Florya’sı ve Riva’sı kalmadı. Bugün Galatasaray’ın yönetiminin arkasına gizlendiği tek şey futbol takımının hala ligde lider olması. Bence hiçbir şey ifade etmiyor. Büyük maçlarda aldığı neticelerle gerek hocası gerek de yönetim kuruluyla da hiç güven vermiyor” diye konuştu. Galatasaray’ın geleceğini parlak görmediğinin altını çizen eski yönetici, “Galatasaray’ın tek kurtuluşunun yabancıya satışı olduğunu düşünüyorum. Bir Uzak Doğulu, bir Arap ya da bir Rusa. Galatasaray hisselerinin çoğunluğunun satışı dışında pek bir çıkar yol yok. Galatasaray’da malesef Fenerbahçe’deki gibi başkan olabilecek kuvvetli alternatif isimler de yok, bir avuç menfaat çevresi tarafından kulübün maddi manevi getirildiği durumdan ötürü varsa da o isimler ortaya çıkmak ya da görev almak istemiyorlar. Başkandan kimse memnun değil ama karşısına rakip de çıkmıyor. Galatasaray’da tünelin ucunda ışık görünmüyor, kapkaranlık” açıklamasında bulundu. Eğer bir yabancıya kulüp satışı olursa taraftarın olası tepkisini sorduğumuz Dedehayır, “Şu anki durumda Galatasaray’ın başarılı olma ihtimali var mı? Basketbola bakıyorsunuz hiçbir istikrar yok, rezalet. Zaten basketbolun başındaki arkadaş, basketbol şubesini küçültmeye çalışıyor. Böyle bir insanı siz basketbolun başına getiriyorsunuz. Futbolda Türkiye Ligi’nin zafiyetinden dolayı şu anda saman alevi gibi bir parlama var ama şampiyon olsa bile başarıyı sürdüremedikten sonra bir şey ifade etmez” dedi.

17-12/15/54545.jpg

Galatasaray’da liseli-lisesiz tartışmalarının camiayı tamamen bölmüş olduğunu belirten eski yönetici, “Cimbom’da son dönemlerde seçimlerin sonuçlarını Ahmet Yüce Ocaklı belirliyordu. Öyle bir hale geldi ki yönetim kurullarını bile o belirlemeye başladı. Ahmet iyi bir arkadaş olabilir ama vizyonu çok dar. Sicil Kurulu’nun başında da lisecilerin bayraktarlığını yapan Serdar Eder var. O da aynı kafada zaten. Bu camiada çok önemli görevlerde bulunmuş çok kıymetli üyeler var ama baktığınız zaman bu insanların hiçbiri Galatasaray kurullarında yok. Neden çünkü kurullar ve profesyonel görevler de dahil tüm işleyiş malum isimlerin tekelinde. Son 10 yıla bakarsanız, kulüp kurulları, idari kadrolar, maaşlı çalışanlar da dahil hep aynı isimlerden müteşekkil, özellikle oluşturulmuş bir kısır döngü var. Galatasaray Lisesi’ne saygım büyük ama başka bir yerde iş bulamayan Galatasaray Lisesi mezunlarının ballı maaşla kulüpte çalışma anlamına gelmemesi lazım. Bu liseden mezun olmak demek yönetim kurullarında öncelikli olmak anlamına gelmemeli. Bunun bir an önce son bulması gerekiyor” diye konuştu.

BASKET YÖNETİMİ AYRILMALI

“Galatasaray kulübü kötü yönetiliyor, basketbol ise yönetilmiyor bile. Felaket bir durumda. Basketbolda ayrı bir yönetimi olması lazım kulübün” diyen Dedehayır, “Ergin Ataman’ı gönderip son senelerde ne gibi bir başarısı olan Erman Kunter’i getiriyorsunuz? Kunter'le orta vadeli bir plan mı düşünüyorsunuz. Alacağınız isimler belli. Orhun Ene ile 5 senelik bir planla, makul bir bütçe belirleyerek takımı düzlüğe çıkarırsınız. Kunter'le ne yapacak Galatasaray? Ataman'ın basketbolun başında olması gerekir Galatasaray’da ama sizin basketboldan sorumlu yöneticiniz diyor ki, ‘Ataman 40-50 milyon para kaybettirdi’. Tek başına mı yaptı bu transferleri? Yöneticinin işi her istenilen transferi yapmamaktır” dedi.

Bu saatten sonra Tudor’un gitmesinin hiçbir fayda sağlamayacağını ifade eden Dedehayır, “Terim’in devre arasında Tudor’un yerine gelmesi olacak iş değil. Tudor zaten Galatasaray’ın başına hiç gelmemeliydi” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN