Teknik direktörler böyle istedi

Günlerdir bütün Türkiye’nin beklediği derbi. Hepimiz iyi futbol ve güzel bir mücadele izlemeyi umut ediyoruz. Ama sahada sergilenen kısır ve keyif vermeyen bir mücadele var. Bunun sorumlusu da aman kaybetmeyeyim düşüncesiyle takımlarını sahaya süren teknik direktörler. Hadi deplasmanda oynayan Fenerbahçe’yi bir yere kadar anlayabiliriz. Ama takımın dengesiyle oynayıp, hiç alışık olmadığı 3’lü savunmaya dönüp, dikine oynamayı unutan Tudor’a ne diyeceksiniz? Belli ki bu anlamsız değişiklik Sarı-Kırmızılı futbolcuların üzerinde de gereksiz bir sinir katsayısı oluşturmuş. Görülen peş peşe sarı kartlar ve ardından Belhanda’nın kırmızısı bunun en açık göstergesi.

İki teknik adamın da kalabalık tutmayı yeğeledikleri orta alan ve rakip üzerinde oluşturdukları baskı bir anlamda futbolu da kilitledi desek yalan olmaz. Topu kanatlara indiremeyen iki takımın sadece yan ve uzun toplarla gol arayışına girmesi, futbolun biraz daha kilitlenmesine yol açtı. Fenerbahçe’nin zaten gol atmaya pek niyeti olan bir görüntüsü yoktu. Buna rağmen Janssen’in gayretiyle birkaç pozisyon buldular ama kazanma isteklerinin olduğunu pek söyleyemeyiz. Tudor’un saçma sapan kurguyla sahaya sürüp, Serdar Aziz’in sakatlanmasıyla yeniden 4’lü savunmaya döndürdüğü Galatasaray ise, arzuluydu ama bu arzusunu olumlu futbol anlayışına dönüştüremedi ve Mariano gibi etkili bir kanat bindirmecisi varken onu kullanamadı. Orta alanın kilidini açacak anahtarı bir türlü üretemedi.

Sonuçta herkesin heyecanla beklediği bu derbide, dağın bir fare doğurduğunu ve korkan teknik direktörlerin istediği gibi skorsuz bir maça sahne olduğunu söyleyelim. Düşünün Galatasaray’ın en kilit oyuncusu Belhanda’nın kırmızı kartla çıkmasından sonra bile Fenerbahçe’nin topu tehlike bölgesine indiremediğini, Galatasaray’ın da evindeki desteğe rağmen hiçbir şekilde rakibini boğacak bir etki oluşturamadığı maçı izledik. Kısacası derbi tatsız başladı ve aynen o şekilde de bitti. Bunun da tek suçlusu rakibinden ürken, aman yenilmeyeyim diyen teknik direktörler. Bu arada Cüneyt Çakır da bu kalitesiz futbola yönetimiyle eşlik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.