Tudor’dan tecrübe takviyesi

Tudor’dan tecrübe takviyesi

Kadrosu büyük ölçüde yenilenen Galatasaray’da Muslera ile birlikte en çok Fenerbahçe maçı heyecanı (17 kez) yaşayan Selçuk İnan’ın yarınki derbiye ilk 11’de başlaması bekleniyor. Teknik direktör Igor Tudor’un şans vermesi halinde, kaptan bu sezon ilk kez başlangıç kadrosunda yer alacak.

Türkiye’nin sonucunu büyük merakla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesine geri sayım sürerken Sarı-Kırmızılı cephede önemli bir gelişme yaşanıyor. Teknik direktör Igor tudor’un, takımdaki geleceği sürekli tartışalan Selçuk İnan’ı derbide ilk 11’de görevlendireceği konuşuluyor. Hırvat hocanın hem yeşil sahalardaki hem de derbilerdeki tecrübesinden faydalanmak istediği kaptan, daha önce 17 kez Fenerbahçe karşılaşması heyecanı yaşadı. Kendisi gibi 2011-2012 sezonunda kadroya katılan Muslera ile birlikte bu alanda Cimbom’un en deneyimli iki isminden biri olan Selçuk, yarın başlangıç kadrosunda yer alması halinde bu sezon ligde ilk kez ilk 11’de görev yapacak.

Galatasaray’da Muslera ile Selçuk Fenerbahçe maçı açısından diğer oyunculara büyük fark atarken, bu ikiliyi 4 derbide forma giyen Yasin Öztekin izliyor. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak ve saat 19.30’da büşlayacak müsabakada Maicon, Mariano, Latovlevici, Belhanda, Ndiaye, Fernando, Feghouli ve Gomis ise şans bulması durumunda ilk kez Fenerbahçe’ye karşı oynayacak.

Dev maç öncesi başkanların derbi heyecanı konusunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açık ara önde. Sarı-Lacivertli kulübün başında 101 derbi gören Yıldırım, 47’sini galibiyet, 23 beraberlik ve 31 yenilgi yaşadı.

ÖZBEK’İN YÜZÜ GÜLMEDİ

Galatasaray’da başkanlık koltuğuna 23 Mayıs 2015’te yapılan kongrede oturan Dursun Özbek ise şu ana kadar 11 kez derbi heyecanına tanık oldu. Özbek, bu maçlarda 2 galibiet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet gördü. Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, sadece bir Fenerbahçe mücadelesinde galibiyet sevinci yaşarken 2’şer de mağlubiyet ve beraberlik tattı. Aziz Yıldırım’ın yüzü, toplam derbilerde olduğu gibi Galatasaray maçlarında da güldü. 1998’de başlayan başkanlığı döneminde 51 Galatasaray karşılaşmasına tanık olan Yıldırım, 22 galibiyet, 13 beraberlik, 16 da yenilgi gördü.

Bu arada Galatasaray Başkanı Özbek, Cimbom’un dün sabahki antrenmanını izleyerek derbi öncesi teknik heyet ve oyunculara moral verdi. Başkan, teknik heyet ve oyuncularla bir süre de sohbet etti.

Gomis tek başına yetti

Derbide Galatasaray’ın en önemli kozlarından biri olacak Bafetimbi Gomis, ligde kaydettiği 9 golle Fenerbahçe’nin forvet hattını geride bıraktı. Robin van Persie, Fernandao, Soldado ve Janssen’den oluşan Sarı-Lacivertli kulübün hücum hattı geride kalan 9 haftada sadece 2 gol üretirken, Gomis tek başına 9 gole ulaştı. Fransız yıldız ayrıca, Cimbom’un bu haftaya kadar attığı 20 golün yarısından fazlasına etki etti. Gomes, 9 kez çerçeveyi bulmasının yanı sıra 2 de asist yaptı.

Hiç kolay geçmeyecek

Fenerbahçe’nin Rus stoperi Neustadter, Galatasaray maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi. FB TV’ye konuşan 29 yaşındaki futbolcu, “Çok büyük heyecan duyuyorum. Sokağa çıkınca taraftarın gözlerinde de bu heyecanı görebiliyorsunuz. Derbinin başlama düdüğü için sabırsızlanıyoruz. Zorlu bir karşılaşma olacak” ifadelerini kullandı. Cimbom’un lider ve iyi bir takım olduğunu belirten Neustadter, “Umuyorum istediğimizi alırız. Umarım geçen hafta aldığımız galibiyeti seriye dönüştürürüz” açıklamasını yaptı.

Giuliano’ya milli onur

Fenerbahçe’nin yeni transferi Giuliano, Brezilya Milli Takımı’nın Japonya ve İngiltere ile oynayacağı hazırlık karşılaşmalarının aday kadrosuna davet edildi. Sambacıların 10 Kasım’da Japonya ve 14 Kasım’da İngiltere ile oynayacağı hazırlık maçları için milli davet alan yıldız oyuncunun, bu habere çok sevindiği belirtildi. 27 yaşındaki futbolcu, Brezilya'nın Şili ve Bolivya karşılaşmalarda kadroya dahil edilmemişti. 27 yaşındaki Giuliano, daha önce 13 kez milli formayı sırtına geçirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN