Türk hoca Asya'da namağlup şampiyon

Türk hoca Asya'da namağlup şampiyon

Asya Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Türk antrenör Ferhat Akbaş ile Japonya namağlup kupaya uzandı. Türk antrenör Japonya Kadın Voleybol Takımı’na 4. şampiyonluğunu yaşattı.

CEMAL DEMİRBİLEK

Asya Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Türk antrenör Ferhat Akbaş, takımını maç kaybetmeden Asya şampiyonasındaki dördüncü şampiyonluğuna ulaştırdı. Finalde 2-0 geriye düştüğü maçta Tayland’ı 3-2 yenen
Japonya, Filipinler’in ev sahipliğini yaptığı şampiyonada ilk turda Çin ve Avustralya takımlarını da yenerek 3 maçı kazanıp yenilgisiz ikinci tura yükseldi. Japonya, ikinci turda Olimpiyat ve Dünya Şampiyonaları’nda önemli dereceler elde eden Çin’i 3-0, Tayvan’ı 3-0 ve Tayland’ı 3-1 mağlup ederek play-off mücadelelerine çıktı.

Play-off’larda Vietnam’ı 3-0 yenerek yarı finalde Çin’le karşılaşan Japonya, Çin’i bir kez daha 3-0 mağlup ederek finale çıktı. Finalde Tayland’ı 3-2 yenerek altın madalyayı kazanırken, Tayland da gümüş madalyanın sahibi oldu. Yarı finalin kaybedenleri arasındaki maçta da Çin’i 3-0’la geçen Güney Kore bronz madalya kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN