Vakıfbank sporda bir dünya markasıdır

Vakıfbank sporda bir dünya markasıdır

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı Başkanı Osman Demren, başarıların üzerlerinde baskıya neden olmadığını söyledi ve ekledi: “Biz kendimizi Türk kadınının Avrupa ve dünyaya açılan yüzü olarak görüyoruz.”

KARAR RÖPORTAJ / CELAL DEMİRBİLEK

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, Dünya Kadınlar Voleybolu’nda bu yıl hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak ülkemize iki büyük başarı yaşattı. Karar gazetesine konuşan Vakıfbank’ın Başkanı Osman Demren, gelecek sezon da bütün kupalara talip olduklarını söyledi.

Sürekli başarı baskı yaratıyor mu?

Başarılara ulaşmak kolay görünebilir, önemli olan o başarıları sürdürebilmektir. Müzemizde 3 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonası olmak üzere 7 uluslararası şampiyonluk kupası var. Başarılara baktığımızda, VakıfBank Türkiye’nin en başarılı takımıdır. Bu üzerimizde bir baskıya neden olmuyor ama büyük bir sorumluluk yüklüyor. Dediğim gibi, biz kendimizi aynı zamanda Türk kadınının Avrupa ve dünyaya açılan yüzü olarak görüyoruz.

Şampiyonluklarınızın sırrı?

İhtiyaçlara göre bizi daha ileriye götürecek küçük adımlar atarak ilerlemeyi tercih ediyoruz. Oyuncu ve başantrenör seçiminde de bunu görebilirsiniz. Bu felsefe, başarımızın sırrıdır.

Yeni sezon hedefleri?

Hep bir adım daha fazlası var diye baktım. Bu sene iki büyük kupa kazandık, daha önce 73 maç üst üste kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardık. Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımıyız. Ama hedeflerimiz asla bitmiyor. Gelecek sezon da, yine yer aldığımız tüm kulvarlardaki kupalara talibiz.

SEZONU KUPASIZ KAPATABİLİRDİK...

Zor bir sezon oldu. Sezonu CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Şampiyonluğu ile tamamlamak büyük bir mutluluk. Takımımız ligde normal sezonu lider tamamlamasına rağmen özellikle play-off sürecinde inişler ve çıkışlar yaşadı. Uzun bir aradan sonra sezonu kupasız kapatma ihtimalimiz vardı. Fakat takımımız inanılmaz bir gayretle çalıştı ve şampiyonadaki tüm maçlarımızı kazandık. Türkiye’ye bu iki büyük ve önemli kupayı hediye ettiğimiz için çok mutlu ve gururluyum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN