Ve büyük gün geldi.. Düğümü çözecek 15 dakika

Ve büyük gün geldi.. Düğümü çözecek 15 dakika

Fenerbahçe ile Galatasaray 387’nci kez birbirine rakip olacak, bu akşam Türkiye’nin kalbi Ülker Stadı’nda atacak. Sarı-Lacivertliler şampiyonluk yolunda tutunmaya, Sarı-Kırmızılılar avantajını korumaya çalışacak. 19.00’da başlayacak müthiş kapışmada Bülent Yıldırım düdük çalacak.

SPOR SERVİSİ/İSTANBUL

Süper Lig’in 26’ncı haftasında bugün Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de sahne alıyor... Beşiktaş ve Akhisarspor yenilgileri ile zirve yolunda yara almasına karşın Yeni Malatyaspor galibiyeti ile moral bulan Kanarya, kritik maça yarışta tutunma hedefi ile çıkacak. En yakın takipçisi Beşiktaş’ın 3 puan önünde liderliğini sürdüren Aslan da sahip olduğu avantajı son 8 haftaya taşımaya çalışacak. Sarı-Lacivertliler sakat İsmail ve Janssen’den, Sarı-Kırmızılılar ise sakat Eren ve cezalı Mariano’dan yoksun mücadele edecek.

Türk futbolunun iki lokomotif kulübünün toplamda 387’nci, Kadıköy'de ise randevusu saat 19.00’da başlayacak. Bülent Yıldırım’ın çalacağı düdük ile başlayacak kritik derbi sırasında Türkiye’nin kalbi Ülker Stadı’nda atacak. Evinde ezeli rakibine 18 yılı aşkın süredir mağlup olmayan Fenerbahçe, kritik 90 dakikadan zaferle ayrılması halinde zirve ile aradaki farkı 3’e indirme şansı yakalayacak. Sahaya rakibinin 6 puan önünde çıkacak Galatasaray ise Kanarya ile arayı iyice açıp, yarınki Başakşehir-Beşiktaş mücadelesini iki rakibinin de 6’şar puan önünde izlemeye çalışacak.

Ülker Stadı’nda geride kalan 54 randevunun 29’unu Sarı-Lacivertliler, 9’unu da Sarı-Kırmızılılar kazanırken 16 maçta eşitlik bozulmadı. Kanarya 109, Aslan 64 gol buldu. 34 lig buluşmasında ise Sarı-Lacivertliler 23, Sarı-Kırmızılılar 5 galibiyet elde etti. Kadıköy’de son zaferini 22 Aralık 1999’da 2-1’lik skorla yaşayan Galatasaray, daha sonra 3’ü Türkiye Kupası 18’i de lig olmak üzere 21 resmi maçta galibiyete ulaşamadı. Söz konusu derbilerin 15’ini Fenerbahçe kazanırken, 6’sı berabere tamamlandı.

İki takım, 109 yıllık rekabette toplamda ise 387’nci kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 386 mücadelede Fenerbahçe’nin galibiyetlerde 146-123, gol sayısında da 532-482 üstünlüğü bulunuyor.

ALEX BİLDİĞİMİZ GİBİ

Fenerbahçe’nin unutulmaz kaptanı Alex de Souza, hünerlerini bu kez halı sahada gösterdi. Yeni çıkan kitabını imzalamak için İstanbul’a gelen Brezilyalı futbol adamı, önceki akşam halı sahada arkadaşları ile futbol oynadı. Alex’in formunu koruduğu görüldü.  Hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren ve kitabını imzalayan Brezilyalı efsane, maçın ardından kendisine ikram edilen baklavaları yedi. Dün akşam Fenerbahçe Doğuş’un Avrupa Ligi’nde CSKA Moskova ile oynadığı karşılaşmayı izleyen Alex, bugün de Galatasaray derbisini takip edecek. Brezilyalı futbol adamı, daha sonra da ülkesine dönecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN