Federasyon yabancı kontenjanını değiştirdi!

Federasyon yabancı kontenjanını değiştirdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde oynanan en üst düzey futbol ligi olan K-Pet Süper Lig'de, geçen sezona kadar 3 olan yabancı kontenjanı, 2016-2017 sezonundan itibaren 2+1 olarak değiştirildi. Buna göre, daha önce biri KKTC vatandaşı olmak kaydıyla aynı anda üç yabancı oynatma hakkı, ikisi sahada biri yedek kulübesinde olmak üzere güncellendi. Üç yabancıdan birinin KKTC vatandaşı olmak hakkı ise kaldırıldı.

[Karar]

SELİM URAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTF), 2015-2016 sezonunda Süper Lig takımlarında yabancı uyruklu futbolcu kontenjanının 2+1 olmasına karar verdi. Getirilen yeni uygulamaya göre sahada iki oyuncu görev alırken bir yabancı da yedek kulübesinde bekleyecek.

Geçtiğimiz sezona kadar Süper Lig takımları, biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olmak kaydıyla üç yabancı oyuncu oynatma hakkına sahipti. Yapılan değişilikle, bir oyuncunun KKTC vatandaşı olmak şartı kaldırılırken, aynı anda sadece iki futbolcu sahada yer alırken bir oyuncu kenarda bekleyecek.

16-06/09/2.JPG

KKTC Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü / FOTO: KTF

MAĞUSA TÜRK GÜCÜ İKİNCİ YILDIZI TAKTI

22 Mayıs'ta sona eren KKTC Süper Lig'de Mağusa Türk Gücü, 2015-2016 sezonunu 50 puanla şampiyon olarak tamamlarken Çetinkaya ise 59 puanla ikinci sırada yer aldı. Mağusa Türk Gücü, her dört şampiyonluğa verilen bir yıldızdan dolayı ikinci yıldızı takmaya hak kazandı. Sarı-Yeşilli kulübün şampiyonluk sayısını 8'e çıkardığı ligde; Çetinkaya'nın 14, Yenicami Ağdelen ve Gönyeli'nin 9'ar şampiyonlukları bulunuyor.

16-06/09/kk.jpg

Kıbrıs Kupası şampiyonu Küçük Kaymaklı / FOTO: KTF

SÜPER KUPA FİNALİ 17 EYLÜL'DE

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu 24-25 Eylül tarihlerinde başlarkan, 1. Lig 22-23 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile Kıbrıs Kupası'nı kazanan Küçük Kaymaklı arasında oynanancak Süper Kupa maçı, 17 Eylül Cumartesi günü Lefke 16 Ağustos Stadyumu'nda oynanacak. (1956'dan beri organize edilen Kıbrıs Kupası, 2012'den önce Federasyon Kupası adıyla düzenleniyordu.)

GENEL KURUL BU AYIN SONUNDA

Öte yandan, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 30 Haziran Perşembe gerçekleştirilecek. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu'nda yapılacak mali genel kurul saat 18.00'de başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN