(Özel Haber) Tekirdağ’ın ’Şoför Nebahat’i erkeklere taş çıkartıyor

(Özel Haber) Tekirdağ’ın ’Şoför Nebahat’i erkeklere taş çıkartıyor

Tekirdağ’da "Şoför Nebahat" olarak anılan, otobüs, kamyon, minibüs şoförlüğü yapan Merdiye Atasoy 25 yıldır evinin geçimini direksiyon sallayarak sağlıyor

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan Merdiye Aksoy, erkeklerin bile kullanmakta zorluk çektiği kamyonları kullanarak erkeklere adeta taş çıkartıyor. Yaklaşık 25 yıldır otobüs, kamyon, minibüs ve otomobil gibi ağır vasıtaları kullanan Aksoy, evininin geçimini sağlamak için dört elle sarıldığı direksiyonuyla evinin geçimini sağlıyor.“Ehliyetimi 19 yaşında aldım”Ehliyetini 19 yaşında aldığını, kadın şoförlerin yaygınlaşması gerektiğini belirten Merdiye Atasoy, "Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinde çalışıyorum. Halk otobüsleri ile Tekirdağ’a geldim. Sonra başkanımız Ekrem Eşkinat beni belediyesine kattı. O gün bugündür verilen her aracı kullanıyorum, verilen görevi yerine getiriyorum. İşimi severek yapıyorum burada olmaktan mutluyum. Sorunsuzca çalışıyorum. Ehliyetimi 19 yaşında aldım 95 yılında, önce kendi şirketimizle kendi arabalarımız vardı evliydim o zaman, onlarda çalıştım. İşimi severek yapıyorum. Araç kullanmayı seviyorum yani bir nevi öncü olmak derlerse ben bunu yapmaya çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez. Çok nadir bayan şoför. Neden düşünmüyorlar gerçekten bu konuda üzülüyorum. Düşünmelerini istiyorum aslında yapılamayacak bir şey değil" dedi."Emekli olana kadar da yapmayı düşünüyorum"Kullandığı araçlar içerisinde en zevk aldığı aracın otobüs olduğunu ve emekli olana kadar işini yapacağını vurgulayan Aksoy, "Kamyon, otobüs yani ehliyetimin yettiği bütün araçları kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamıyorum. En çok zevk aldığım kullanmayı sevdiğim otobüs. Halk tarafından seviliyor olmam, herkes bayılarak imrenerek bakıyordu, destek oluyorlardı. Hiç kötü bir şey ile karşılaşmadım o yüzden de bu beni daha çok hırslandırdı. Yani ben bunu yapmalıyım bırakmamalıyım hiçbir zamanda bırakmayı düşünmedim, emekli olana kadar da yapmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı."Onu duyunca çok mutlu olmuştum"Vatandaşlar tarafından çok sevildiğini belirten Aksoy, Edirne’de de bir kadın şoförün olduğunu duyduğunda çok mutlu olduğunu söyledi. Aksoy, "Halk otobüslerinde halkın ilgisi hep şu şeyi söylerlerdi, ‘erkekler gibi değilsiniz daha naifsiniz, daha hoş görülürsünüz daha sabırlısınız’ daha sonra Edirne’de bir arkadaşın çıktığı söylendi. Onu duyunca çok mutlu olmuştum şahsen basından onu da tanıyorum. Tanışmak isterim onunla da. Dün mesela ambulans şoförü gördüm bayan, inanılmaz gurur duydum. Yani olması gerekir artık. Bayanların kendilerini aşması gerekir. Erkeklerin de biraz sabırlı çalışmaları gerekir" dedi."Biz erkek şoför olarak şaşırdık"Merdiye Aksoy’un iş arkadaşı Hüseyin Özdemir, ilk işe başladığında çok şaşırdıklarını belirterek, "Aramızda bayanı gördüğümüz için biz şaşırdık. Kullandığımız kamyonlar olsun araçlar olsun biz buna ağır bir yük olarak görmüştük ama Merdiye hanım böyle değilmiş, güzel bir şoförmüş. Erkek şoför olarak biz şaşırdık. Bayanlarında bu şekilde çalışmasını istiyorum. İyi bir arkadaşımız olduğundan dolayı memnunuz çalışma arkadaşı olarak" şeklinde konuştu.

TEKİRDAĞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN