4. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu; “Bir Baküs Rahibinin Başkalaşımı”

4. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu; “Bir Baküs Rahibinin Başkalaşımı”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda yer alan İtalyan Heykel Sanatçısı Franco Daga, ‘Bir Baküs Rahibinin Başkalaşımı’ isimli eseri hakkında açıklamalarda bulundu

Bu yıl ‘Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan’ temasının işlendiği 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’ndaki farklı eserlerden biri olan Bir Baküs Rahibinin Başkalaşımı isimli çalışması ile ilgili açıklamada bulunan Daga, şöyle konuştu:“Eserim tarih boyunca insan ve üzüm ilişkisinin bir yorumu olarak değerlendirilebilir. Mitolojide asma ağaçlarından sorumlu olan Baküs rahiplerinden biri (Bacchant), bu metaformozda asma ağacına dönüşmektedir.”Daga ayrıca Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda yer almaktan ve burada eser üretmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

TEKİRDAĞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN