AK Parti İlçe Başkanı Şentürk: "CHP İlçe Başkanı özür dilemeli"

AK Parti İlçe Başkanı Şentürk: "CHP İlçe Başkanı özür dilemeli"

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması olayına ilişkin açıklama yapan AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP İlçe Başkanının kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini söyledi

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, kamera kayıtları incelemesinde, Malkara’daki CHP kongresinin yapılacağı bina çevresine asılan bayraklara herhangi müdahalenin olmadığını açıklamıştı. Parti binasında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, emniyetten yapılan açıklamanın komplo iddialarını çürüttüğünü ifade ederek, "O bayrağı kasıtlı olarak kimsenin oraya asmadığı anlaşılmıştır" dedi.Olayın bir komplo olduğunu iddia eden CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan’ın kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, "Öncelikle yeniden CHP İlçe Başkanı seçilen Hülya Ertan’a görevinde başarılar diliyorum. 7 Aralık’ta ilçemizde yaşanan bayrak krizi ile ilgili o gün yaptığımız açıklamada kimseyi karalamak gibi bir niyetimiz olmadı. Bugün yine aynı şeyleri söylüyorum. O bayrağa kimse el sürmedi. İlçe teşkilatları bayraklarına sahip çıkmalıdır. Ben CHP İlçe Başkanı’nın basına yaptığı açıklamanın ardından bir basın açıklaması yapmak istedim. Ancak bu açıklamayı yapmak için özellikle emniyetten gelen açıklamayı bekledim. O açıklama bugün yapıldı ve anlaşıldı ki, hiç kimse o bayrağa elini sürmedi. CHP Genel Merkezi’nden gelen bayrakların içerisinde yer aldığı anlaşıldı. O gün basın açıklaması yaparak komplo iddiasında bulunan CHP İlçe Başkanı Sayın Hülya Ertan’ın, kamuoyundan özür dilemesi gerekirdi. O özür hala gelmedi. Kendisinden bu özrü bekliyorum. Bayrak olayında fotoğrafların sosyal medyaya düşmesiyle birlikte, halktan bize çok büyük tepki geldi. Ondan sonra biz de olayın yaşandığı yere giderek basın açıklamamızı yaptık. Bu siyasi bir olay. Eğer bu olaya tepkisiz kalsaydık, gündeme taşımasaydık, halkın tepkisine kayıtsız kalmış olurduk" dedi.

TEKİRDAĞ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN