Kiraz üreticilerine eğitim

Kiraz üreticilerine eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi İlçesinde kiraz üreticilerine İyi Tarım Uygulamaları (İTU) konulu eğitim düzenlendi

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve Marmaraereğlisi İlçe Müdürlüklerindeki uzman personeller, kiraz üreticilerine İTU’nın tanımı, tarihçesi, ülkemizdeki ve dünyadaki uygulamaları, mevzuatı, kontrol ve sertifikasyon uygulamaları ve üretim aşamaları. İTU’nın özünde çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden tarımsal üretim yapılması, doğal kaynakların korunması, üretim aşamalarının izlenebilirliği ile güvenilir gıda arzının sağlanması konularında bilgilendirme yapıldı.Kiraz üreticilerinin ilgi gösterdiği eğitimde üreticilerin saha uygulamaları, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı.

TEKİRDAĞ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN