Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Çerkezköy Kars, Ardahan, Iğdır Platformu tarafından Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği düzenlendi

Çerkezköy Spor Salonunda gerçekleşen etkinlikğe Başkan Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Kars, Ardahan, Iğdır Platform Başkanı Ömer Karadeniz, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.Çerkezköy Şehitler Anıtı’ndan Kapalı Spor Salonuna yapılan yürüyüşle başlayan Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliğinde davetliler tarafından fotoğraf sergisi gezildi. Etkinlik Kur’an tilaveti, saygı duruşunda bulunuşması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti."Sarıkamış bir destandır"Açılış konuşmalarının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Böyle anlamlı bir gece düzenledikleri için Çerkezköy Kars, Ardahan, Iğdır Platformu’nu tebrik ediyorum. Sarıkamış bir destandır. Sarıkamış’ı iyi incelemek, iyi görmek ve yerinde görmek ayrı bir heyecan katıyor. Bundan 2 sene önce TESKİ Genel Müdürlüğünden ilgili hocalarımız gönderdik, Sarıkamış’ta gerçekleşen yürüyüşe katıldılar. Ben, Sarıkamış Harekatında canlarını feda eden ama bize sonsuza kadar yaşayacağımız vatan sevgisini aşılayan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkenin doğusundan batısına uzanan heyecan, Kurtuluş Savaşını 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatan ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk halkının bir kez daha yedi düvele meydan okuyarak ülkemizi bugünlere getiren başta ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi de bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Şu bilinmelidir ki; az önce hocamızın okuduğu Kuran’ın gönüllerimize, ruhlarımıza verdiği büyük destek, şehitlerimizin kanlarıyla bizlere verdiği bu topraklar bir araya geldiği zaman ülkenin toprağından bir çakıl taşı bile vermeyiz. Biz bir bütünüz" dedi.Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği konuşmaların ardından Sarıkamış belgeselinin izlenmesi ve müzik dinletisi ile son buldu.

TEKİRDAĞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN