Tekirdağ’da metrekareye 20 kilogram yağış düştü

Tekirdağ’da metrekareye 20 kilogram yağış düştü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde meydana gelen yağışta ortalama metrekareye ortalama 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi

TESKİ Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Tekirdağ genelinde 22 Ağustos 2017 tarihinde sabah saatlerinde başlayan yağmur yağışı, öğle vakitlerinde etkisini arttırarak devam etmiştir. Yağış sonucunda metrekareye Şarköy 22 kilogram, Marmaraereğlisi 20 kilogram, Süleymanpaşa 18 kilogram, Hayrabolu 16 kilogram, Muratlı 14 kilogram, Saray 9 kilogram, Çorlu 8 kilogram, Malkara 1 kilogram, Çerkezköy 1 kilogram ve Ganos Dağı 95 kilogram yağış almıştır. Yağışların başladığı andan itibaren herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için; TESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bulundukları ilçelerin kritik noktalarında gerekli önlemleri almıştır. Alınan önlemler sayesinde meydana gelebilecek sorunlar önlenmiş ya da ivedilikle çözülmüştür” denildi.Genel olarak il genelinde su baskının olayı yaşanmadığını bildiren TESKİ Genel Müdürlüğü açıklamasının devamında, “Ancak bazı ilçelerde münferit rögar taşmaları görüldü. Fakat TESKİ ekiplerinin sahada hazır beklemesi ve sorunlara anında müdahale etmesiyle, bu sorunlar bertaraf edildi. Özellikle Süleymanpaşa İlçesi Cumhuriyet Meydanında kısmi ve kısa süreli bir rögar taşması yaşandı. Bunun sebebi de Süleymanpaşa Atıksu Terfi Merkezi 12 (TM 12) istasyonunda kaba ve ince ızgara değişimi çalışmaları sebebiyle, yeni yapılan atıksu kolektör hattının geçici olarak devre dışı olmasıdır. Atıksu Cumhuriyet Meydanında bulunan eski hat üzerinden iletilmektedir. Eski hattın da çapı yetersiz kaldığı için kısa süreliğine kısmi olarak rögar taşması yaşanmıştır. Bu durum karşısında ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ederek sorunu çözmüşlerdir. Tahmini olarak Kurban Bayramı sonrası Terfi Merkezi 12 (TM 12) istasyonundaki çalışmaların tamamlanmasının ardından tesis tam kapasiteyle çalışacaktır. Yeni hat tamamen devrede olacaktır ve bu gibi sorunların önüne geçilmiş olacaktır" ifadelerine yer verildi.

TEKİRDAĞ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN