16 yaşındaki genç Apple'nin bilgi bankasına sızmayı başardı

16 yaşındaki genç Apple'nin bilgi bankasına sızmayı başardı

Avustralya'da yaşayan 16 yaşındaki bir çocuk dünyada en güvenli sayılan Apple'nin data bankasını hacklemeyi başararak 90 gigabytelık bilgiye ulaştı. Bu bilgilerin arasında Apple kullanıcıların kredi kartı bilgileri gibi özel bilgiler de yer alıyor.

KARAR.COM

Dünyanın en güvenilir data bankalarından biri olarak sayılan Apple'e 16 yaşındaki Avusturyalı bir çocuk sızmayı başardı. 90 gigabytelık bilgiye ulaştığını dile getiren çocuk "Hedefimde ileride Apple'de çalışmak var. Bu sebepten dolayı uzun süredir birçok araştırmalar yapıyordum. Sonunda dünyanın en güvenilir sayılan data bankasına sızmayı başardım" dedi.

APPLE UZUN SÜRE FARK ETMEDİ

The Age Gazetesi'nde yer alan habere göre Apple yetkilileri uzun süre bu sızmayı fark etmedi. Saldırı anlaşılır anlaşılmaz FBI ile temasa geçen yetkililer, 16 yaşındaki genci ifşa etti. Evinde arama yapan FBI yetkilileri ise Apple'e ait bilgilerin "Hacky Hack Hack" dosyasının içinde saklandığını buldu. 

SUÇUNU KABUL ETTİ, MAHKEME ERTELENDİ

16 yaşındaki ir çocuğun kolaylıkla bilgi bankasına sızması hakkında henüz açıklama yapmazken, Avustralyalı öğrenci mahkemede suçunu kabul etti, mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN