2019 Instagram hesabı dondurma, silme ve kapatma nasıl yapılır?

2019 Instagram hesabı dondurma, silme ve kapatma nasıl yapılır?

Akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulama olan ınstagram anlık hikaye paylaşımları ile fotoğraf ve video paylaşımları da sunuyor kullanıcılarına. Instagram hesabını dünyada milyarlarca kişi kullanıyor. Bazı kişilerin ınstagramda iki ya da daha fazla hesabı da bulunabiliyor. Bazı yanlış açılan hesaplar ise ınstagram hesabı dondurma işlemi yapılarak devre dışı bırakılıyor. Instagram hesabı silme ve ınstagram hesabı kapatma işlemleri de kullanıcılar tarafından merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan instagram için hesap dondurma hesap silme ve kapatma işlemleri günümüzde çok fazla sorulan konular arasında yer alıyor. Kullanıcılar birden fzla instagram hesabı kullanabiliyor ve bazen bu instagram hesaplarını kapatma ve hesabı dondurma isteği duyabiliyorlar. İnstagram hesabı dondurma ve instagram hesabı silme işlemleri için yazmızı inceleyebilirsiniz. 

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu uygulamada kullanıcılar hesaplarını tamamen silme imkanına sahip. Ancak hesap silmenin gözden kaçırılmaması gereken bir ayrıntısı var. Hesabını silen kullanıcı dilediği zaman tekrar Instagram kullanmaya başlayabilse de, eski kullanıcı adını tekrar alamıyor. Instagram hesap silme işlemi yapılmışsa, yeni bir kullanıcı adı seçmek gerekiyor. Bu yüzden Instagram hesap silme kararını vermeden önce dikkatli olmak gerek. Bütün bunlara rağmen hesap silmek isteyenler şu adımları izleyerek hesaplarını kapatabilir.

  1. Hesap silmek için, öncelikle yukarıda yer alan bağlantıya tıklayınız. Ardından burada yer alan Hesap silme bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra, karşınıza gelen ekranda yer alan 'Hesabını neden siliyorsun?' sorusu için bir seçenek işaretleyiniz. Bu seçim yapıldıktan sonra hesabınızın şifresi girip ve 'hesabımı kalıcı olarak sil' butonuna basılır.

Bu işlem sonunda Instagram hesap silme gerçekleşir ve hesap süresiz bir şekilde kapatılır. Instagram hesap silme yapıldıktan sonra, arama yapılsa bile paylaşılan görsellere erişim sağlanamaz. Hesap sahibi dahil, hiç kimse silinmiş bir hesabın fotoğraf ve videolarına tekrar ulaşamayacağı için, hesabı silmeden önce, yedekleme yapmak akıllıca olacaktır. Instagram hesap silme böylece tamamlanmış olur.

18-01/27/instagramdondurma.jpg


Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram'dan bir süre uzaklaşmanın bir başka yöntemi ise Instagram hesap dondurma işlemini yapmaktır. Bu sayede, hesap kullanıcı istediği zaman aktif hale getirebilir. Hesabın dondurulduğu süre içerisinde, arama yapılsa bile fotoğraf ve videolara erişim sağlanamaz. Hesabını bir süre için kullanmak istemeyip, bilgilerinin de tamamen yok olmasını istemeyenler için idealdir. Şu adımlar izlenerek Instagram hesap dondurma işlemi gerçekleştirilir.

  1. Instagram hesap dondurma işlemi de, Instagram hesap silme işleminde olduğu gibi yukarıda yer alan bağlantıya tıkladıktan sonra yapılabilir. Açılacak olan sayfadaki 'Hesabını geçici olarak kapat' bölümünden gerekli adımlar geçilerek, hesap kapatma tamamlanır. Öncelikle 'hesabını neden kapatıyorsun?' sorusu için bir seçenek işaretleyiniz. Ardından şifrenizi girin. Sonra 'hesabı geçici olarak kapat' butonuna tıklayabilirsiniz.

18-01/27/instakapa.jpg



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN