2’si 1 arada Dell XPS 15 göz kamaştırıyor

2’si 1 arada Dell XPS 15 göz kamaştırıyor

İnce çerçeveli XPS serisiyle gözlere hitap eden Dell, CES’te 15 inçlik yeni 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarını tanıttı.

Geçtiğimiz yıl CES’te aynı modelin 13-inçlik versiyonunu tanıtan Dell bu sefer sadece boyutu büyütmekle kalmamış, performans açısından da ciddi iyileştirmelere gitmiş. 

Tasarım olarak önceki modelden çok bir farkı olmayan XPS 15 özel bir klavye ile geliyor. Dell bu bilgisayarının klavyesinde mıknatıslara dayanan yeni teknolojiyi kullanıyor. Bu mekanizmada tuşlar, altında bulunan mıknatıslar aracılığıyla geri bildirim sağlıyor. Haliyle bu da standart klavyelerden biraz farklı bir deneyim sunuyor ancak Dell insanların buna alışma konusunda bir sıkıntı çekmeyeceği görüşünde.

Güçlü performans

CES 2018 kapsamında tanıtılan cihazda performans açısından en büyük değişikliği işlemci seçiminde görüyoruz. 13-inçlik modelde kullanılan düşük performanslı Core M modelinden sonra Dell, 15-inçlik modelde son teknolojiyi kullanmaya karar vermiş. XPS 15, Intel ve AMD ortaklığıyla geliştirilen entegre grafik kartlı yeni 8705G işlemcisiyle gelecek.

2’si 1 arada Dell XPS 15 i5, i7 işlemci, 8GB, 16GB ya da 32GB RAM, 1080p yada 4K dokunmatik ekran, 128GB ya da 1TB SSD gibi konfigürasyonlarla satın alınabiliyor. Önümüzdeki bahar ayında satışa sunulması beklenen cihazın fiyatının ise 1300 dolar civarında olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN