3D baskılı seramikler yolda

3D baskılı seramikler yolda

Daha önce gerçekleştirilemeyen 3D baskı ile seramik ve metal üretiminin 2017 için söz konusu olduğu belirtiliyor.

3D baskı birkaç sene öncesine kadar büyük bir teknoloji trendiydi. Hala popülaritesini korusa da artık daha az konuşulduğu da bir gerçek. Neyse ki bazı yeni gelişmeler söz konusu…

CES 2017 kapsamında bazı prototip 3D baskı aygıtlarının seramik ve metal üzerinde çalışabildiği görüldü. Daha önce görülmeyen bu materyaller üzerinde baskı gerçekleştirme konusu, 2017’de açılacak gibi görünüyor…

Plastik üzerinden çok sayıda farklı şekilde 3 boyutlu baskının alınabildiği günümüzde seramik ve metalin de bilgisayar yazılımı ve 3D baskı aygıtları ile işlenebilecek olması önemli bir teknolojik gelişime işaret ediyor.

Binlerce TL’den başlayan fiyatlarıyla pahalı teknoloji ürünleri arasında yer alan 3D baskı cihazlarının metal ve seramik de basacak olmasının ilgiyi, dolayısıyla satışları artırması bekleniyor.

Tanınmış 3D baskı cihazları üreticisi Formlabs, CES 2017’de görücüye çıkardığı modelde seramik objeler üretti. Reçine halinde gelen seramik, plastik 3D baskısında olduğu gibi objeyi oluşturdu ve daha sonra da soğumak suretiyle gerçek bir seramik işçiliği örneği halini aldı. Şimdilik sadece demo olarak üretilen makinenin seri üretime geçmesi bekleniyor.

Florida/ABD merkezli bir üretici ise CES 2017’de metal 3D baskı örneklerini tanıttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN