Amazon'un Alexa'sı Windows 10 bilgisayarlara geliyor

Amazon'un Alexa'sı Windows 10 bilgisayarlara geliyor

Aamazon’un dijital asistanı Alexa Windows 10’la çalışan cihazlara gelerek Cortana ile rakip olmaya hazırlanıyor.

Son yıllardaki teknoloji fuarlarında Alexa en çok duyduğumuz isimlerden biri. CES 2018’de de bu durum değişmedi. Özellikle akıllı ev ürünlerine entegrasyonuyla ön plana çıkan dijital asistanın Windows 10 bilgisayarlara geleceği duyuruldu.

HP, Lenovo, Asus ve Acer gibi üreticilerle yapılan anlaşma sonucu Alexa, Microsoft’un kendi dijital asistanı Cortana ile birlikte Windows 10 bilgisayarlardaki yerini alacak. Bu da Amazon’un dijital asistanı, binlerce makinede daha kullanılabilecek anlamına geliyor. 

Alexa’nın Windows’da kullanılabilmesi için uygulamasının indirilmesi gerekecek. Birçok bilgisayar üreticisinin Alexa’yı cihazlarına entegre etmek istemesi de bu süreci hızlandıran unsurlardan biri. CES 2018 kapsamında açıklanan yeni ortaklıkla birlikte Alexa önümüzdeki bahar aylarında Windows 10’da kullanılabilir olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN