Android telefonlarda Triada alarmı

Android telefonlarda Triada alarmı

Uzmanlar, kullanıcıların bilgilerini çaldığı belirlenen bir yazılımın, Android işletim sistemi kullanan 40'tan fazla akıllı telefon modeline bulaştırıldığını açıkladı.

Rusya merkezli bir yazılım şirketi olan Doctor Web’in açıklamasına göre ‘Triada’, Android işletim sistemine bulaşan ve kişisel bilgileri çalan zararlı bir yazılım. Diğer uygulamalar üzerinde de etkisi olduğu söylenen zararlı yazılımın, kullanıcıların haberi olmadan kötü amaçlı birçok işlem gerçekleştirebileceği belirtildi.

Kötü amaçlı yazılımın, aygıtın üretimi sırasında işletim sistemine bulaştırıldığını söyleyen Doctor Web uzmanları, kutusundan çıkarılmamış telefonlara bile çoktan virüs bulaştırıldığını savundu.

SİLİNMESİ NEREDEYSE İMKANSIZ

Yine Rusya merkezli bir siber güvenlik şirketi olan Kaspersky Lab daha önce, Triada yazılımının zararlı olduğu hakkında tanı koymuştu. Kaspersky Lab’in ‘son derece gelişmiş’ ve ‘gizli’ olarak nitelendirdiği zararlı yazılımın algılanmasının ve kaldırılmasının neredeyse imkansız olduğu belirtildi.

ARKASINDA PROFESYONEL SİBER SUÇLULAR VAR

Kaspersky Lab araştırmacılarının hazırladığı raporda, ‘‘Triada virüsünün karmaşık işlevlere sahip olması, bu kötücül yazılımın arkasında çok profesyonel siber suçluların olduğunu ispatlıyor’’ diyerek Android işletim sisteminin kullanıldığı telefonların hedefte olduğunu bildirdi. 

Sputniknews’in haberine göre, bu kötücül yazılım ilk kez, geçen yıl piyasaya sürülmüş ve Çin’de üretilmiş olan Leagoo M9 model akıllı telefona bulaştığı saptandı. Zararlı yazılımın bulaştığı söylenen modellerin sayısı 40’ı aşıyor: Leagoo M5 (M8, Z1C) ve Cherry Mobile Flare S5 bunlardan bazıları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN