Araziye uygun tekerlekli sandalye Whill Model M

Araziye uygun tekerlekli sandalye Whill Model M

Whill tarafından CES 2017 kapsamında tanıtılan elektrikli tekerlekli sandalyenin önceliği zorlu doğa koşulları, engeller ve rampalar.

Teknoloji, engelli kimseler için de yeni olanakların merkezi. ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen yılın en önemli teknoloji fuarlarından CES 2017’de görücüye çıkan elektrikli tekerlekli sandalye Whill Model M, bunun çarpıcı örnekleri arasında.

Sadece ABD’de iki milyondan fazla kişinin tekerlekli sandalye kullandığı biliniyor. Buna karşın bu araçlarla ilgili geliştirmeler çok fazla değil. Çoğu elektrikli sandalye ağır ve kullanım açısından çok konforlu değil. Üstelik sınırlamalarla çevrili, örneğin sadece düz yüzeylerde hareket edilmesi tavsiye ediliyor. Geliştirilen Whill Model M ise tam da bu noktada öne çıkıyor.

Model M, sağlam tasarımı ve güçlü jantları ile pürüzlü zeminlerde kullanım için ideal seçenekler arasında. Sadece dışarıda değil, omurilik yaralanmaları ve Multipl sklerozu olan kişiler için iç mekanlarda da kullanılabileceği kaydediliyor.

Manuel (klasik) tekerlekli sandalyelerle hemen hemem aynı oranda yer kaplayan araç, modern tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Üç farklı hız moduna sahip, ayrıca bir engele çarpılması durumunda motoru otomatik olarak duruyor.

Model M’in mobil cihaz üzerinden yönetilebilmesini mümkün kılan bir akıllı telefon uygulaması da bulunuyor.

OTONOM TEKERLEKLİ SANDALYELER YOLDA

Öte yandan Whill şirketinin geleceğe dair başka planları da var. Önümüzdeki süreçte kendi kendine gidebilen (otonom) tekerlekli sandalyelerin geliştirilmesinin gündemde olduğu ifade edildi. Yakın gelecekte çok daha akıllı elektrikli tekerlekli sandalyeler yolda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN