Artırılmış gerçeklikte yeni boyut: Asus ZenFone AR

Artırılmış gerçeklikte yeni boyut: Asus ZenFone AR

Hem AR, hem VR özellikli ilk Android işletim sistemli akıllı telefon olan Asus ZenFone AR özellikleri açıklandı.

CES 2017’de ilk olarak Qualcomm’un basın toplantısı sırasında bahsedilen VR/AR özellikli akıllı telefon Asus ZenFone AR, resmi olarak lanse edildi. Akıllı telefon oldukça yenilikçi özelliklerle geliyor.

ZenFone 3 Zoom ile birlikte bu sene düzenlenen CES fuarında tanıtılan iki Asus akıllı telefonundan biri olan ZenFone AR, iddialı özelliklere sahip.

Hem Google’ın Tango, hem de Daydream platformları ile uyumlı olan cihaz, bu yönüyle bir ilk. Daha önce her iki platform aynı anda destekleyen bir akıllı telefon sunulmamıştı.

ZenFone AR’ın güçlü donanım özelliklerine karşın şaşırtıcı derecede ince olduğu gözlerden kaçmıyor. 8 GB RAM ve üç adet kamera alıcısı bulunan modelde ayrıca Qualcomm Snapdragon 821 çipseti ve 5.7 inç AMOLED ekran bulunuyor. Sansasyonel bir konfigürasyon yapısı vaat eden model, Google Daydream VR gibi ürünlerle birlikte kullanılabilecek.

Asus modelin tanıtımında dünyayı sanal olarak algılamaya yönelik birkaç uygulama da gösterdi. Bunlar arasında giyim şirketi GAP’in sanal olarak giysi denenebilen yazılımı dikkat çekti. 

17-01/08/ekran_resmi_2017-01-08_10_59_29.jpg

Tango ise herhangi bir ekipmana (sanal gerçeklik gözlüğü gibi) gerek duyulmaksızın sanal objelerin gerçek dünyada konumlandırılması, çizimler yapılması gibi bir dizi özelliğin mobil cihaz ekranından uygulanması şeklinde. ZenFone AR'ın öne çıkan özelliklerinden biri de bu. 

Öte yandan Asus'un diğer akıllı telefonu ZenFone 3 Zoom modeli 5000 mAh pil kapasitesi, profesyonel fotoğraf özellikleri ve tasarımıyla dikkat çekti. Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN