Türkiye'de yılın otomobili Hyundai Ioniq

Türkiye'de yılın otomobili Hyundai Ioniq

Türkiye’de yılın otomobili ‘Oscar’ı bu yıl bir hibrit otomobilin oldu. Geleceği yansıtan teknolojisi, fiyat fayda ilişkisiyle dikkat çeken model 3 bin 820 puanla Hyundai Ioniq hibrit oldu. Ödülü ise Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel aldı.

ALİ YILDIRIM/İSTANBUL

Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de bu sene yılın otomobili seçildi. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ve tüm aşamaları büyük heyecana sahne olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi belli oldu. Geçen yıl bu ödülün sahibi Renault Megane Sedan olurken, ondan önceki sene de Skoda Superb seçilmişti. Bu yıl ise ilk kez bir hibrit otomobil bu ödülün sahibi oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 820 puan alan Hyundai Ionıq Hybrid birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk etabında; 23 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. Bizim de daha önce test sürüşünü ve yarışma aşamasında kullandığımız model, fiyatı, teknoloji ve yol tutuş başarısıyla ilk sırada yerini aldı. ‘Yılın Otomobilini’ belirleyen ikinci etapta ise Hyundai Ionıq Hybrid, BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Ionıq Hybrid, “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. Otomotiv gazetecilerinin verdiği oylarla Türkiye’nin “Otomobil Oscarı” olarak adlandırılan Türkiye yılı Otomobili ödülüne  layık görülen aracın açıklandığı  Feriye Palace’da gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasınının tüketiciler için yol gösterici özelliğinin bulunduğuna dikkat çekti.

18-04/22/ekran-resmi-2018-04-22-230425.png

Sandık, yarışmanın tüm aşamalarında finalistler otomobiller arasında büyük bir rekabetin yaaşandığını da belirterek “Objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde bulundurduk. Seçimimizin tüketicilerin otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referans olarak görmesi bizler için çok önemli. Üçüncü yılımızda bunu başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

TOFAŞ VE MERCEDES’E ÖDÜL

‘Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, bu yılki özel ödülünü Türkiye’de 50’nci yılını kutlayan Tofaş ve Mercedes-Benz Türkiye’ye verdi. Tofaş’ın ödülünü CEO Cengiz Eroldu aldı. Mercedes-Benz Türkiye’nin özel ödülü de İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan’a takdim edildi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN