Astell&Kern XB10 ile tanışın

Astell&Kern XB10 ile tanışın

Qualcomm’un CES 2017’de öne çıkardığı teknolojilerden biri olan aptX HD ile gelen inovatif Bluetooth DAC modeli Astell&Kern XB10.

Mobil cihazlardaki müziğin kablosuz olarak dinlenmesi Bluetooth teknolojisi sayesinde uzun yıllardır mümkün. Bu yönde geliştirilen çok sayıda aygıt var, ancak tanınmış ses teknolojileri şirketi Astell & Kern’in XB10 adlı Bluetooth DAC’ı konunun adeta farklı bir boyutu.

Bluetooth teknolojisinin 24bit ses çözünürlüğünü desteklediği bir çağdayız. Daha önceki Bluetooth teknolojilerinde imkansız olan 24bit HD ses, artık aptX HD teknolojisi ile mümkün.

Qualcomm’un CES 2017’de öne çıkardığı teknolojilerden biri olan aptX HD ile Astell&Kern’in kendi teknolojisinin bir harmanı olan XB10, kablosuz olarak kayda sadık kalarak müzik çalabiliyor. Amaç ses kalitesinin korunması, üstelik bunu kablolu kulaklıkları kablosuz hale dönüştürerek sağlaması da cabası. Nasıl mı?

Çalışma prensibi son derece basit…

Mobil cihazınız ile Astell&Kern XB10’un Bluetooth üzerinden eşleştirilmesi gerekiyor, kulaklığın XB10’daki kulaklık girişine takılmasından sonra akıllı telefon veya tabletteki müzikleri dinlemeye başlıyorsunuz. Böylelikle hem kablolu kulaklık, bir kablosuz kulaklık gibi mobil cihazdan bağımsız işlev görüyor, hem de ses kalitesiden en ufak bir ödün söz konusu olmuyor.

Bünyesinde 24bit/192kHz’e kadar destekleyen yüksek kaliteli ses sağlayan Hi-Fi DAC (Dijitalden Analoğa dönüştürücü) barındıran Astell&Kern XB10, dijital medya oynatıcıdaki dijital veriyi analog sinyale dönüştürüyor. Aygıtla, Sinyal-Gürültü Oranı (SNR) ve Toplam Harmonik Bozulma (THD) yüksek oranda iyileştiriliyor.

Şık tasarımıyla dikkat çeken aygıt Android için SBC, aptX ve aptX HD kodeklerini ve iOS için AAC kodeğini destekliyor. Ek olarak çağrı aldığınızda mikrofonsuz kulaklık kullandığınızda dahi yanıt vermenize olanak tanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN