Asus ZenFone AR göründü

Asus ZenFone AR göründü

Google Tango ve Daydream uyumlu Asus ZenFone AR, çip üreticisi Qualcomm’un basın toplantısında göründü. Akıllı telefon sürpriz özelliklerle geliyor.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik mobil cihazlar açısından da öne çıkan inovatif teknolojiler arasında. ABD'nin Las Vegas şehrinde başlayan yılın en önemli teknoloji etkinliklerinden CES 2017'de de bu teknolojilere dair çok sayıda yenilik gözler önüne serilecek. İşte bunlardan biri hakkında ilk bilgiler geldi bile...

Tango uyumlu ikinci akıllı telefon Asus tarafından sunuluyor. ZenFone AR model ismiyle gelecek akıllı telefon, aynı zamanda Google’ın Daydream platformuyla da uyumlu. Klasik bir mobil cihazdan farklı olarak artırılmış gerçeklik alanında bir dizi imkan sunan modelin donanımın çekirdeğini Snapdragon 821 çipseti oluşturuyor.

Öte yandan cihaz, hem Tango hem Daydream özellikli ilk telefon olma özelliğiyle öne çıkıyor. Ayrıca Qualcomm’un blog yazısında ürünün yüksek çözünürlüklü bir ekran, VR için yüksek kaliteli sensörler ve üstün grafiklere sahip olduğu vurgulanıyor. Şirketin geliştirdiği çipsetle ilgili olarak da “Snapdragon 821, Android akıllı telefonlar için gerçek anlamda etkileyici bir mobil VR deneyimi için gereken görsel, sesli ve interaktif teknolojileri sağlıyor” ifadelerine yer veriliyor.

Bununla birlikte cihaza dair çok net bilgiler henüz yok. Ekran boyutu, donanımsal özellikler ve tasarıma dair bilgiler paylaşılmış değil. Ancak CES 2017 esnasında öne çıkacak akıllı telefon modellerinden birinin Asus imzası taşıdığı şimdiden kesinleşmiş durumda.

Asus ZenFone AR hakkında daha fazla detayın önümüzdeki günlerde açığa çıkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN