Atılan çöpe göre alışveriş listesi düzenleyen cihaz

Atılan çöpe göre alışveriş listesi düzenleyen cihaz

Çöpe atılanların barkodlarından yola çıkacak alışveriş listesi oluşturan GeniCan adlı cihaz, CES 2017’nin öne çıkanları arasında yer aldı.

Teknoloji fuarı CES 2017’de görücüye çıkan GeniCan adlı cihaz, sahip olduğu fikirle ilgi çekti. Bir tür alışveriş listesi oluşturucu olması fark yarattığı nokta değil, asıl konu bunu çöp bidonu üzerinden gerçekleştirmesi.

Detayları bir hayli dikkat çekici…

Pille çalışan WiFi özellikli GeniCan, mutfak çöp kutusunun kenarına yapıştırılarak kullanılıyor. Çöpe atılmadan önce barkod kısmının taranması ile atılan/dolayısıyla eksilen şeylerden yola çıkarak size otomatik bir alışveriş listesi oluşturuyor.

Elbette burada atılan şeylerin barkodlarının olması gerekliliği önemli. Ayrıca düzenli olarak satın aldığınız süt, peçete gibi şeyler için uzaktan sipariş verebilme özelliği de bulunuyor.

Paylaşılan alışveriş listesinin birden fazla mobil cihazda görülebilmesini sağlayan bir de uygulaması var. Böylece tüm aile evdeki eksikleri görüp ona göre alışveriş yapabiliyor.

Son derece ilginç bir fikirden yola çıkılarak geliştirilen GeniCan adlı aygıt, teknolojinin sınırlarının olmadığı da açıkça gösteren örnekler arasında konumlanıyor.

Peki bu pratik alışveriş listesi metoduna sahip olmak için ne kadarlık bir bütçe ayrılması gerekiyor?

Açıklanan fiyat etiketi 140 Amerikan Doları. Ayrıca bahar aylarından sonra Android ve iOS uygulamalarının hazır olacağı kaydediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN