Ayakkabı teknoloji ile buluşursa: Her adımı rapor ediyor, hızı ölçüyor

Ayakkabı teknoloji ile buluşursa: Her adımı rapor ediyor, hızı ölçüyor

Teknoloji fuarı CES 2017'de görücüye çıkan ve çiplerle, sensörlerle donatılmış teknolojik spor ayakkabı dikkat çekti.

ABD’nin Las Vegas şehrindeki yılın en önemli teknoloji fuarı CES 2017’de giyim markalarının teknoloji dolu ürünleri de boy gösterdi. Kendi kendine bağlanabilen bağcıklar ve 3D baskılı ayakkabılar dikkat çekti, ancak daha fazlasını vaat edenler de var;

Sensoria ve Vivobarefoot, sundukları taban kısmında sensörler bulunan teknolojik spor ayakkabı ile ilgi uyandırdı. Topuk bölgesinde 2 adet çipin yer aldığı spor ayakkabıda ayrıca 4 adet basınç sensörü bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde hız ölçülüyor, GPS yoluyla katettiğiniz mesafe tespit ediliyor.x

AKILLI TELEFONA RAPOR

Akıllı telefona gönderilen bilgiler spor meraklıları için son derece yararlı konularda; aynı zamanda atılan adım sayısı gibi veriler de sunuluyor. Böylelikle teorik olarak daha iyi spor yapılmasına yardımcı olunuyor.

Sensoria ve Vivobarefoot firmaları, sundukları konsept ayakkabının yanı sıra fikirlerini diğer spor giyim üreticileriyle de paylaşmak istiyorlar.

Sensoria firması daha önceki yıllarda da yine geliştirdiği ‘ısınan’ ayak tabanı ile soğuk günlere yönelik ilginç bir teknoloji sunmuştu. Şirketin ayak tabanlığı konusunda teknoloji ile iç içe biçimdeki çalışmalarını sürdürdüğü görülüyor.

Giyilebilir teknolojiler konusunda çok sayıda yeni fikrin yer aldığı CES 2017, gelecekteki giyim tarzlarının ne denli teknolojik olabileceğine dair işaretler sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN