Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki işlemler e-Devlet'e aktarılıyor

Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki işlemler e-Devlet'e aktarılıyor

Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını ifade eden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerey, ikinci aşamada 31 Aralık 2018'e kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, bakanlıkları ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ICT Medya ve Harput Ajans iş birliğiyle Mavera Salonunda düzenlenen "2. Anadolu Bilişim Buluşmaları" programının açılışında, sorumluluklarında olan PTT'yi özellikle e-ticarette öncü bir teknoloji şirketi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Galip Zerey, 2016 yılında dünyada 1 trilyon 860 milyar dolar olan global perakende e-ticaret hacminin, 2021 yılında 4 trilyon 480 milyar dolar olmasının beklendiğini kaydetti.

E-DEVLET İÇİN SON TARİH 31 ARALIK 2018

Zerey, kamuda 2016 yılının ilk aylarından itibaren sayısallaşma çalışmalarının hızlandırıldığını, bakanlıklar ve kamu kurumlarının şu an itibarıyla elektronik ortama geçtiklerini belirterek, artık belge alışverişlerinin zarflarla, kağıtlarla değil, elektronik posta aracılığıyla yapıldığını, bu uygulamanın yakın tarihte belediyeler ve üniversiteleri de kapsayacağını vurguladı.

Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını ifade eden Zerey, ikinci aşamada ise 31 Aralık 2018'e kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN