Beynimizi okuyacaklar!

Beynimizi okuyacaklar!

2025 yılında artık karşımızdakinin zihnini okuyabileceğiz. Mary Jepsen’in kurduğu şirket, MRI cihazını giyilebilir bir forma getirerek hem hastalıkları hem de düşünceleri görebilme imkanı sunuyor.

Birinin zihnini okumak sadece bir şapka takmak kadar kolay olabilir. Eski Facebook yöneticisi Mary Lou Jepsen telepati ile iletişimi yakın gelecekte hayata geçirmeyi planlıyor. Hastalıkları tedavi etmekte kullanılacak yeni görüntüleme teknolojileri üzerinde çalışmaya başlayan Jepsen, Openwater adlı kendi şirketini kurarak dev bir MRI makinesini giyilebilir forma sokmaya çalışıyor.

Girişimin web sitesinde, “Openwater insan beyninin ya da vücudunun içini tüm detaylarıyla görmemizi sağlayacak bir cihaz geliştiriyor. Bununla birlikte hastalıkları belirleme ve tedavi etmenin yanı sıra düşünce ile konuşma gibi bir çok yeni imkan da elde edilecek” ifadeleri bulunuyor. Jepsen projenin yaklaşık 8 yıl içinde gerçekleşeceğini bildirdi. Proje basitçe, MRI makinelerini esnek LCD’ler haline getirip bir berenin içine yerleştirmek ve kızılötesi ışıklarla beynin içini incelemek şeklinde tanımlanıyor. Bu teknolojinin insan iletişimini hızlandıracağı düşünülürken bir yandan da mahremiyet konusunda endişe yaratmakta. Jepsen bu duruma “Berenin sadece giyen kişi çalıştırmak istediğinde çalışmasını sağlayacak ve kişinin paylaşmaya uygun olmadığını düşündüğü düşüncelerini filtreleyecek şekilde üretilmesini sağlamaya çalışıyoruz” sözleriyle açıklık getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN