Bisiklet severlere üstün teknoloji

Bisiklet severlere üstün teknoloji

CES 2017’de tanıtımı gerçekleştirilen LeEco Smart Road Bike ve Smart Mountain Bike ile bisikletler artık çok daha akıllı.

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Consumer Electronic Show (CES) 2017 tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden gelen teknoloji şirketleri, birbirinden iddialı yeni ürün ve hizmetlerini görücüye çıkarırken Karar Teknoloji ekibi de etkinliği yakından izliyor.

CES 2017’de dikkat çeken yeniliklerinden ikisi daha çok akıllı telefonları ile tanınan LeEco firmasının Android uyumlu akıllı bisiklet cihazları. Pro seviye bisikletçiler için geliştirilen ürünler, Bike OS adlı yazılımla birlikte geliyor ve kullanıcısına ilginç özellikler sunuyor.

Bisikletlerin önüne takılan cihazlar, 3 metre menzilli lazer ışıkları ile yola sanal bir şerit çizmek gibi oldukça etkili bir özellikle geliyorlar. Bu sayede etrafınızdaki otomobillerin yolunuza girmeden önce görebileceği bir bisiklet şeriti oluşturuluyor. Güvenlik anlamında dikkat çekici.

Öte yandan hız, mesafe ve rota bilgilernin 4 inçlik ekrana yansıdığı bir sisteme sahip olan cihazlar, adeta yol bilgisayarı gibi çalışıyor. Teknolojilerinin merkezinde ise Snapdragon 410 işlemcisi ve 4G LTE’nin olduğu kaydediliyor. FM Radyo özelliği ve kulaklık girişi ile eğlenceye de yer ayıran cihazda ayrıca cihazlar üzerinden akıllı telefon sesli görüşmeleri de gerçekleştirilebiliyor.

17-01/05/ekran_resmi_2017-01-05_10_31_56.jpg

Şirketin resmi açıklaması ürünün henüz ‘prototip’ olduğu yönünde ve seri üretimine geçilip geçilmeyeceği netleşmiş değil. Ancak bu konudaki çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

CES 2017'ye dair öne çıkanları aktarmaya devam edeceğiz...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN