Biyoçiple açıl kapım açıl!

Biyoçiple açıl kapım açıl!

Yeni teknolojik trend vücuda biyoçip taktırmak. Kol ya da bacağa taktırılan pirinç tanesi kadar çipler şifrelerini saklamak, kişisel verileri saklı tutmak ve kilitli araçları anahtar kullanmayı gerektirmeden açmak için tercih ediliyor.

İnsan uzvuna ya da organına yerleştirilen biyoçip pazarının, yedi yıl içinde katlanarak 2.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. ‘Biyohacking’ yöntemiyle insanın enerjisini artırarak daha iyi hissetmesini sağlamak ve böylelikle kişinin daha üretken olabilmesi amaçlanıyor. Bu yöntemle, vücuduna biyoçip yerleştiren 100 bin dolayında insan olduğu tahmin ediliyor. Bu kişiler daha çok biyoçiplerini, şifrelerini saklamak, kişisel verileri saklı tutmak ve kilitli araçları anahtar kullanmayı gerektirmeden açmak için kullanıyor. Almanya’da bu işlemi yapan Digiwell şirketinin CEO’su Patrick Kramer, pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçipin insan derisinin altına yerleştirildiğini söylüyor. Digiwell’in müşterilerinden olan bir avukatın eline kilitli bir kasada sakladığı çok gizli dosyalarına ulaşmak için mikroçip yerleştirmiş. Digiwell, kolları olmayan bir gence kapıları açmak için ayağına mikroçip yerleştirdiklerini söylüyor. Şirketin bir başka müşterisi de parkinson hastası olan yaşlı bir adam. Kendisi anahtarlarını sürekli unuttuğu için kapıları açmak için eline mikroçip yerleştirilmesini istemiş. Bir biyoçipin 40 ile 250 dolar arasında olduğu ve bu çipin vücuda yerleştirilmesi için de 30 dolar ücret alındığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN