Türkiye’nin geleceğini onlar yazacak!

Türkiye’nin geleceğini onlar yazacak!

Ekim ayında başlayacak eğitimlerle çocuklar en güncel teknolojiyi kullanarak eğitim alacaklar. Eğitim kapsamında çocuklar kendi drone’larını uçuracak, robotlarını tasarlayacak, uygulama geliştirecek ve kodlama yaparak ülkemizin dijital devrimine katkıda bulunacaklar!

Teknolojiye meraklı 7-17 yaş arasındaki çocuklar için PlayLab Türkiye tarafından özel olarak tasarlanan eğitim programlarıyla çocuklar teknolojinin son trendlerini bizzat deneyimleyecekler. Bunlar arasında; web sitesi tasarlamak, kod yazmak, programlama ve uygulama geliştirmek ,dijital müzik ve film yapımı, drone tasarımı ve profesyonel uçuş deneyimi, 3D yazıcılarla kendi oyuncaklarını yapmak, bilgisayar oyunlarının tasarımı ve kodlaması, blog yazmak ve blogger olmak ve Mine Craft ile hayallerindeki dünyayı yaratmak gibi son dönemin en çok takip edilen gelişmeleri yer alıyor.

DÜNYA'NIN EN ZENGİNLERİ KÜÇÜK YAŞTA KODLAMA ÖĞRENDİ

PlayLab Türkiye Kurucu Ortağı ve TBD (Türkiye Bilişim Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ, Gartner’ın raporuna göre 2025 yılında bir trilyon cihazın internete bağlanacağını ve bu bugünün çocuklarının dijital dönüşümü şekillendireceğini ifade ederek, özellikle gelişmiş ülkelerin ulusal ve uluslararası ölçekte çocuklara yönelik “kodlama hareketleri” başlattıklarına dikkat çekti. Karadağ; Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg ve bilgisayar alanında daha birçok ismin küçük yaşta programlama öğrendiğine dikkat çekerken, Mark Zuckerberg’in 9 yaşında kod yazmayı öğrendiğini, Bill Gates’in ilk programını 13 yaşında yazdığını ve 15 yaşında BASIC dilinin yeni bir versiyonunu tasarlayıp yazdığına vurgu yaptı.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ KENDİ BİLİŞİM ELÇİLERİNİ YETİŞTİRECEK

Levent Karadağ, PlayLab Türkiye olarak geliştirdikleri eğitim programı ve hedefleri ile ilgili ise şu şekilde konuştu: “Günümüzde çocukların teknolojiye adaptasyonu oldukça hızlı oluyor. 

Geleceği çocuğunuzun oynadığı oyuncaklar belirlediği için bizler bu süreçte teknoloji bağımlısı bir nesil değil, teknolojiyle üreten bir nesil yetiştirmek istiyoruz. PlayLab Türkiye olarak dünyada kabul görmüş ve uygulanan en son eğitim teknolojilerini eğitim programımıza dahil ettik. STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) ve FeTeMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitim programlarının birarada verildiği programlarımıza daha çok bilişim sektörünün ilgi gösterdiğini gözlemliyoruz. Teknolojiyle hayatını kazanan anne-babalar, çocuklarını teknolojinin sunduğu imkanlarla eğitmek istiyorlar. Bu kapsamda hedefimiz daha fazla kurumsal şirkete ulaşmak ve yerel yönetimlerle iş birliği yaparak, eğitim programlarımızı yaygınlaştırmak” dedi.

TEKNOLOJİYİ SANAT VE BİLİMLE BULUŞTURAN PROGRAMLAR HAZIRLADIK

PlayLab Türkiye Kurucu Ortağı Nurhan Demirel ise çocuklardaki teknoloji kullanım düzeyini ancak eğitimle yükseltebileceklerini belirterek: “Dünyadaki eğitim metodlarını incelediğimizde tek başına teknolojiye dayalı eğitim sisteminin eksik kaldığını gördük. Teknolojik enstrümanları kullanarak eğitim metodlarının yanı sıra, çocuklarımıza, günümüz eğitim sistemiyle, hayal kurmaları için pek fırsat sunmuyoruz. Hayal eden çocuklar ise bugün dünyanın önde gelen gelişmelerine yön veren insanlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu gözlemlerden sonra, okulumuzda önceliği çocuklarımızın hayal kurmalarına fırsat vermek olarak belirledik. Eğitim programlarımızda çocuklara sanat, müzik ve fotoğraf gibi pek çok sanat dalı ile multidisipliner bir şekilde çalışabilecekleri bir program hazırladık. Düşündüğünü ifade edebilen, dijital teknolojileri kullanarak yeni ürünler ve gelişmeler ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

“Built with technology” yani teknoloji ile inşa et sloganı ile hayata geçirilen PlayLab Türkiye eğitimleri, teknolojiyi merkeze alarak, ülkemizin geleceğini teknolojiyle inşa etmeyi hedefliyor. Kısa ve uzun dönemli eğitim programlarıyla “herkes için ulaşılabilir teknoloji eğitimi” fırsatları sunmayı hedefleyen PlayLab eğitimlerine bireysel ya da kurumsal olarak katılım mümkün olabilecek. “dedi.

Nurhan Demirel: “Çocukların özellikle dil, tarih ve matematik derslerini kolaylıkla öğrenebilecekleri eğitim programları oluşturduk.”

TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR TOPLUM OLMAMIZ ŞART

Demirel, ileri teknolojiye yönelik yeni bir dünya düzeni kurulduğuna dikkat çekerek; “Bu anlamda teknolojiyi tüketen değil, artık üreten konumunda olmamız gerekiyor. Bizler PlayLab için teknolojiyi sanat ve bilimle buluşturan programlar hazırladık. Çocukların özellikle dil, matematik ve tarih derslerini öğrenmelerini kolaylaştıracak, dijital çağın gerekliliklerine ve dünya standartlarına uygun, ilgi çekici bir eğitim programı kurguladık. Çocuklarımızın yanı sıra özellikle ailelerin bu programı çok seveceğine inanıyoruz. “ dedi.

EĞİTİMLER EKİM AYINDA BAŞLIYOR!

Ekim ayı itibarı ile eğitimlere başlayacaklarını belirten Demirel: “Eğitimler, Üniversite Kampüsleri başta olmak üzere Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan atölyelerimizde gerçekleşecek.Eğitimlerle ilgili detaylı bilgiye PlayLab-tr.com adresinden ulaşılabilir. “ şeklinde bilgi verdi.

Teknolojiyi kullanma becerisi kişi, kurum ve ülkelerin geleceğinin ne şekilde tasarlanacağını belirleyecektir. Yakın bir gelecekte birçok mesleği robotlar yapacağı için geleceğin uzmanları, teknolojiyi kullanma becerisi yüksek kişilerden oluşacaktır. PlayLab Türkiye; dijital bir dünyaya doğan çocukların eğitimini ileri teknoloji eğitim programlarıyla destekleyen bir kişisel gelişim okuludur.

PlayLab Education eğitim sistemi, resim ve sayısal bilimlerle çocuğun yeteneğinin keşfedilmesine ve yaratıcılığının ortaya çıkmasına yardımcı olur. Okulumuzda uygulanan ileri düzey eğitim programları geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacını gütmektedir.

Dijital yaşama uyum sağlamaya çalışan aileler ve çocukları için yaratıcı eğitim programları bulunan okulumuzda; çocuklar eğlenerek öğrenirken, zihinsel ve el becerilerini kullanarak öğrendiklerini uygulamaya dönüştürürler. Dünya’da uygulanan en güncel teknolojik eğitim programlarının yer aldığı eğitim programlarımız, Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen isimlerinin danışmanlığında hazırlanmıştır.

Okulumuz, Türkiye’de 28 yıl önce çocuklara ilk kodlama dersini veren ve bilişim sektöründe yıllarca uluslararası firmalara danışmanlık hizmeti vermiş deneyimli bir ekip tarafından kurulmuştur. Hedefimiz Türkiyemiz’in genç dahilerini keşfetme ve mucit çocuklar yetiştirmek için ulusal ve uluslararası iş birliktelikleri gerçekleştirmektedir.

NURHAN DEMİREL KİMDİR

15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi Levent Karadağ ile birlikte hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve USMED üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

LEVENT KARADAĞ KİMDİR?

30 yıldır bilişim sektöründe bilgisayar öğretmeni, yazılımcı, bilgi işlem ve iş geliştirme yöneticisi, genel müdürlük görevlerinde bulundu. Kadir Has Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı Öğretim Görevliliği, Dört yıl TBD (Türkiye Bilişim Derneği) İstanbul Şube YK başkanlığı yapan Karadağ halen TBD Yönetim Kurulu Üyesidir. Karadağ, E-Teknoloji, Bilişim Atölyeleri ve İstanbul Academy adı altında üç firmanın kurucu ortağıdır. Karadağ, blişim, eğitim, internet alanında yüzden fazla organizasyon gerçekleştirmiştir. Yayınlanmış kitapları; Uygulamalı BASIC Programlama Dili (1990) , Ev Kadınlarının İnternet El Kitabı, İnternet Pazarlama ve Başarı Öyküleri, Ailenin İnternet Klavuzu, E-Ticaret ve İnternet Girişimciliği Atölyesi.Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi Nurhan Demirel ile birlikte hayata geçiren Karadağ, 1988 yılında orta birinci sınıf öğrencilerine Türkiye’de ilk kez programlama dersi vermiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN