Buz kıtada yüz yıllık taze kek

Buz kıtada yüz yıllık taze kek

Antarktika’da araştırmacılar, yaptıkları bir çalışma sırasında yüz yıldan uzun süre önce paketlenmiş bir kek buldu. Görüntüsü ve kokusu adeta taze gibi olan kekin, yapılan incelemeler sonucunda yenilebilir olduğu belirtildi.

Antarktika’daki araştırmacılar yüz yıldan daha eski olduğu sanılan meyveli bir kek bulmanın heyecanını yaşıyor. Kekin, İngiliz bir kaşifin ekibine ait olduğu düşünülüyor. Keşfi asıl ilgi çekici kılan şeyse kekin görünüş ve koku itibarıyla tazelerinden pek farkı yok gibi durması.

Antarktika’nın koruma altındaki Cape Adare yarımadasında yer alan kulübelerin restorasyonu üzerinde çalışan Antarctic Heritage Trust (Antarktika Mirası Vakfı) görevlileri, 100 yıl öncesinden kaldığı sanılan, ambalajından çıkarılmamış ve ‘bugüne dek hiç bozulmadan kalabilmiş’ meyveli kek buldu. Vakıf, sitesinden yaptığı açıklamada kekin Huntley & Palmers adlı İngiliz bisküvi fabrikasında üretilmiş olabileceğini belirtti.

17-08/12/zds.jpg

Açıklamaya göre kekin bölgeye 1910-1913 tarihleri arasında İngiliz kaşif Robert Falcon Scott’un başında bulunduğu ekipten biri tarafından getirildiği tahmin ediliyor. Açıklamada kağıda sarılı halde bir kutuya konduktan sonra kutusu deforme olduğu halde kendisi bozulmadan kalmış olan kekin ‘yenilebilir’ olduğuna da dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN