Canon PowerShot G9 X Mark II tanıtıldı

Canon PowerShot G9 X Mark II tanıtıldı

Canon, CES 2017 kapsamında yeni PowerShot G9 X Mark II fotoğraf makinesi ile üründen ayrı şekilde satın alınacak video kitini tanıttı.

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen teknoloji fuarı Consumer Electronic Show (CES) 2017’de ilgi çeken yeni cihazlardan biri de Canon’dan geldi. Japon fotoğraf teknolojileri şirketi Powershot serisinin yeni üyesi G9 X Mark II’yi görücüye çıkardı.

Cihazla birlikte Video Creator Kit adı altında bir de Full HD video kayıt sistemi tanıtıldı. Kompakt fotoğraf makinesi böylelikle video severlerin de ilgisini çekecek gibi görünüyor.

PowerShot G9 X Mark II’nin öne çıkan özellikleri arasında güncellenen yeni DIGIC 7 işlemcisi geliyor. Cihazın genel hızı ve performansını artıran işlemci, şirketin gözdelerinden. 20.1 MP çözünürlüğe kadar fotoğraf çekimini mümkün kılan PowerShot G9 X Mark II’de ayrıca 60fps’de 1080p çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Videolar stereo ses kaydı eşliğinde çekiliyor.

Diğer öne çıkan özellikler arasında 8.2fps’ye kadar sürekli çekim hızı, 125 – 128000 ISO, 3 inç dokunmatik LCD ekran, dahili flaş ve 28-84mm eşdeğeri f/2-4.9 zoom’lu lens bulunuyor.

Canon’un son dönemdeki hemen hemen tüm iddialı fotoğraf makinelerinde yer alan WiFi özelliği, tanıtılan yeni modelde de var. ayrıca Bluetooth ve NFC özellikleri de cihazın teknoloji detayları arasında.

Böylelikle kablosuz görüntü aktarımı ve uzaktan yönetim gibi bir dizi özellik PowerShot G9 X Mark II modelinde kullanılabiliyor. Fotoğraf makinesi iki renk alternatifi ile geliyor: Siyah ve gümüş.

17-01/06/ekran_resmi_2017-01-06_18_21_06.jpg

Video Creator Kiti ise yedek bir pil paketi, 32 GB SDHC bellek kartı ve Manfrotto PIXI Mini masaüstü tripod ile geliyor. Ancak maalesef herhangi bir barter söz konusu değil, cihaz ek olarak satın alınıyor.

Belirtilen fiyat etiketi ise ABD için 530 dolar seviyesinde. Modelin Türkiye pazarında da 1500 TL üzeri bir fiyat etiketi ile yer alması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN