Cepten radyasyon takibi bu cihaz ile mümkün

Cepten radyasyon takibi bu cihaz ile mümkün

İnsan sağlığına zarar verme eğilimi yüksek iyonize radyasyonu tespit etmeye yarayan ve cepte dahi taşınabilen Dosime, CES 2017 kapsamında tanıtıldı.

ABD’nin Las Vegas şehrinde yüz bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan yılın en önemli teknoloji fuarlarından CES 2017’nin öne çıkan konu başlıklarından biri de ‘sensörler’ oldu. Birçok ihtiyaç için geliştirilen çok sayıda farklı sensör sayesinde insan hayatı kolaylaşmaya ve daha iyi hale gelmeye devam ediyor. Fuarın gözdelerinden biri kişisel radyasyon takibini mümkün kılan Dosime.

Görünmez katil radyasyon konusunda sizi uyaran cihaz, dev boyutlu radyasyon ölçerlerle kıyaslandığında basit tasarımıyla dikkat çekti. Yaka, cep, priz ya da dock’lara takılabiliyor, ayrıca radyasyon düzeylerinin güvensiz hale geldiğini tespit etmek için çalışmalara başlıyor…

Radyasyonla ilgili düzey riskli hale geldiğinde akıllı telefon üzerinden Bluetooth aracılığıyla bildirim almanızı sağlayan Dosime adlı cihazın en üst seviyede nükleer tesis çalışanları ve yakınındaki kimseler için ideal olduğu belirtiliyor. Daha düşük radyasyon alanları için de etkili bir çözüm olduğunun altı çiziliyor.

İnsan sağlığına zarar verme eğilimi yüksek iyonize radyasyonu (X ve Gama ışınları) tespit etmek için tasarlanan cihazın havayı her dört saniyede bir analiz ettiği, risk anlarında gönderilen bildirime ek olarak saatlik olarak da değişimleri içeren grafik gönderdiği belirtiliyor. Bu sayede ister X-Ray cihazları bulunan hastane, ister başka bir tesis; Dosime hayat tarzınızı değiştirmenizi söyleyecek bir cihaz maiyetinde.

17-01/06/ekran_resmi_2017-01-05_17_42_56-1483701691.jpg

Konuyla ilgili konuşan şirket CEO’su Thomas Logan, neden bu cihaza ihtiyaç duyulacak sorusuna ‘ölçebildiğiniz herhangi bir şey değiştirebilirsiniz’ yanıtını veriyor. Dosime için belirlenen fiyatın 250 dolar seviyesinde olduğu ve satışların da Amazon üzerinden gerçekleşeceği kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN