CES 2016’da akıllı evler

CES 2016’da akıllı evler

Karar.com ekibinin yerinden izleyeceği yılın en önemli teknoloji fuarı CES 2016’da geleceğin evlerine dair çok sayıda yenilik gözler önüne serilecek.

Temelde yeni bir kavram olan akıllı evler, günümüzde her ne kadar yaygın bir kullanım alanı sunmasa da gelişimini sürdürüyor. Geleceğin evleri, şimdilik ‘daha çok’ bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkıyor, ancak yavaş yavaş çiplerle, sensörlerle donatılan evlere hazırlanmanın vakti de geliyor…

Karar.com ekibinin yerinden izleyeceği yılın en önemli teknoloji fuarı CES 2016’da geleceğin evlerine dair çok sayıda yenilik gözler önüne serilecek. Bu alandaki en son ürün ve hizmetler görücüye çıkacak.

Devasa fuar alanında çok sayıda yeni markanın boy göstereceği akıllı ev kategorisinde Samsung, Nest, Amazon gibi tanınmış teknoloji şirketlerinin duyuru ve yenilikleri merakla bekleniyor. Öte yandan bu konuda tahminler de yok değil…

16-01/02/ekran_resmi_2016-01-02_00_02_56.jpg

Intel’in CES 2016’da odaklanacağı akıllı ev stratejileri, bu sene RealSense görüntüleme teknoloji etrafında şekillenecek. Bu teknolojinin baz aldığı konuların başında güvenlik geliyor; örneğin Intel RealSense’in yüz tanıma teknoloji sayesinde eve giriş-çıkışlar eskisi gibi olmayacak. Evler, adeta sahibini tanıyacak. Detaylar önümüzdeki günlerde Karar.com’da…

16-01/02/ekran_resmi_2016-01-02_00_02_51.jpg

Durun, bitmedi…

Uzun yıllardır akıllı ev denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biri olan Nest, çamaşır makinesi de dahil 30’a yakın ev eşyasını kontrol edebilmeyi mümkün kılan teknolojisine dair son detayları CES 2016’da paylaşacak.

Amazon Echo ise şirketin bir tür, ‘komutla çalışan ev’ konsepti. Sesle perdelerin açılması, ışıkların yanması gibi gibi ‘fütürizm dolu’ sahnelere tanıklık edeceğiz.

CES 2016 Karar.com’da! Takipte kalın…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN