CES 2017 ile organizasyon 50. yılını kutlayacak

CES 2017 ile organizasyon 50. yılını kutlayacak

2-8 Ocak 2017 tarihlerinde arasında gerçekleşecek dünyanın en büyük tüketici elektroniği şovu CES 50. yılını kutlayacak.

İlk olarak 1967 yılında New York'da düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES ilk yılında sadece 117 katılımcı firma ve 17.500 ziyaretçi ile kapılarını açmıştı.

Aradan geçen 50 yılda CES 700 binden fazla yeni ürünün tanıtıldığı devasa bir etkinliğe dönüştü. Etkinlik öylesine büyük ki Las Vegas'daki neredeyse tüm fuar ve otellerin sergi alanlarını CES bütünüyle işgal ediyor. CES etkinliği döneminde şehirdeki hiç bir otelde kalacak boş oda bile bulunmuyor.

Bu güne kadar etkinlikte tanıtılan önemli tüketici elektroniği ürünlerine kısaca bakacak olursak; 1970 yılında video oynatıcı, 1996 yılında DVD, 2002 yılında Blu-Ray ve daha yakın yıllarda 3D yazıcılar, 4K çözünürlüklü televizyonlar ve dronelar gibi teknolojiler sayılabilir.

CES'i düzenleyen Consumer Technology Association (CTA) CEO'su Gary Shapiro; "Aradan geçen 50 yılda CES tüketici elektroniği sektörünü tanıtmaktan öte onu şekillendiren bir kimlik kazandı" diyor ve ekliyor; "bu günlere ulaşmamızı sağlayan tüm iş ortaklarımız, firmalar, ziyaretçiler ve tüketicilere teşekkür ediyoruz."

CES 2017 toplam 2,4 milyon metrekare kapalı alanda gerçekleşecek ve 3.800 katılımcı firma ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Türkiye'den Vestel, Airties, Royo Bilisim ve Ekin Technology fuara katılacak nadir bir kaç firma olarak biliniyor. Genel olarka etkinliğe 150 farklı ülkeden katılımcı ve ziyaretçiler geliyor.

Her yıl daha da büyüyen fuar otomobiller, medya teknolojileri, girişimler gibi özel konu başlıkları için özel alanlara sahip. Ümidediyoruz ki Türkiye de bu fuarda kendi adına özel bir alana bir gün sahip olur ve Türk firmaları ve girişimleri bu vesile ile hem ülkemizi tanıtıp hem de tüm dünyaya açılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN