CES 2017'de 2 TB’lık USB bellek tanıtıldı

CES 2017'de 2 TB’lık USB bellek tanıtıldı

Yılın en önemli teknoloji fuarı CES 2017 kapsamında dünyanın en yüksek kapasiteli USB belleği Kingston 2TB DataTraveler Ultimate GT tanıtıldı.

ABD’deki teknoloji fuarı CES 2017’nin gövde gösterilerinden biri de 16, 32 GB derken ulaşılan 2 TB kapasiteli USB bellek. Nispeten büyük boyutlara sahip olduğuna şüphe yok, ancak teknolojinin ulaştığı ilginç noktalar arasındaki yerini şimdiden aldı bile…

Kingston’ın 2 TB’lık USB belleği, bir ilk olma özelliği taşıyor. Daha önce bu kadar geniş kapasiteli bir USB bellek görülmemişti. Kingston 2TB DataTraveler Ultimate GT model ismine sahip bellek, iddialı teknoloji detaylarıyla da çarpıcı. 5 Gbps transfer hızı ile geliyor, ayrıca Kingston ürünün 5 yıl garantili olacağını belirtiyor.

Peki 2 TB’lık USB bellekte neler yüklü olabilir?

  • 70 saate kadar 4K çözünürlüklü video görüntüsü saklanabilir,
  • 96 adet orta ölçekli PC oyununu bu USB bellekte taşımanız mümkün,
  • Tam yarım milyon MP3…
  • Çeyrek milyondan fazla 24 MP çözünürlükte fotoğraf ve daha neler neler…

1 TB'LIK İLK USB BELLEĞİ DE ÜRETMİŞTİ

Teknoloji şirketi daha önce de rekor kıran bir model duyurmuştu; 1 TB kapasiteli ilk USB belleğin üreticisi de Kingston’dı. 2013’te tanıtılan o USB bellek, birçok teknoloji şirketine de ilham verdi.

FİYATI NE OLACAK? 

Peki fiyatı ne olacak? Bu konu son derece merak uyandırıyordu, resmi açıklama ise 1000 dolar fiyatla ABD’de satışa sunulacağı yönünde. Özetle tüm zamanların en pahalı USB belleği Kingston imzası taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN