CES Eureka Park'a katılan firmalara yapılan yatırım 1 milyar doları geçti

CES Eureka Park'a katılan firmalara yapılan yatırım 1 milyar doları geçti

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı olan CES'de yer alan Eureka Park'ta 1 milyar dolarlık teknoloji yatırımı yapıldı. Ülkelerin teknoloji ürünlerini sergilediği ve her geçen yıl büyüyen bu alanda ne yazık ki Türkiye yok!

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan ve Consumer Technology Association (CTA) tarafından düzenlenen Consumer Electronic Show (CES) içinde her yıl giderek büyüyen bir alan mevcut: Eureka Park.

Eureka Park yeni kurulan şirketler, yenilikçi ürünler ve üniversiteler için hizmet veren özel bir alan. Çok düşük ücretler ile firmalar bu alanda kendilerine yer alabiliyorlar. Bu alanda pek çok yenilikçi fikrin ziyaretçilere sergilendiğini görüyoruz. Her yıl büyüyen Eureka Park içinde İsrail, Fransa gibi ülkelerin kendilerine özel alanları bulunuyor.

CTA yaptığı bir açıklama ile ilk kez 2012 yılında düzenlenen ve her geçen sene büyüyen Eureka Park içinde yer alan firmalara yapılan yatırımlar toplamının bir milyar doları geçtiğini duyurdu.

Bu ilgiye bağlı olarak CES 2016 kapsamında Eureka Park yeni bir salona taşındı ve geçen sene 300 civarında olan katılımcı sayısı bu sene 500'ü aşmıştı.

Özellikle yenilikçi teknolojiler arayan yatırımcılar ve yenilikçi teknolojileri ülkelerinde satmak isteyen iş adamları için bulunmaz bir fırsat sunan Eureka Park fuarın her geçen sene daha fazla ilgi çeken bir alanı haline geliyor.

Türkiye henüz yok

Maalesef Euraka Park içinde çeşitli ülkelerin kendilerine ait alanları bulunurken Türkiye'nin henüz kendisine ait bir alanı bulunmuyor.

Türkiye'den her sene üniversitelerden, tekno parklardan ve özel şirketlerden yüzlerce (belki de binlerce) kişi CES etkinliğini ziyaret etmek için Las Vegas'a gidiyor. Son dört yıldır düzenli olarak katıldığım bu etkinlikte bir Türkiye salonunun olması gerek ülkemizin tanıtımı gerekse Türkiye'deki girişimcilerin dünyaya açılması ve yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye çekmek açısından bulunmaz bir fırsat olabilir.

2015 yılında CES 2016 içinde yer alan Eureka Park kapsamında bir Türkiye alanı açılması için büyük gayret göstermiş olmama rağmen iki kere tekrarlanan genel seçimler ve 2015 yılının yoğun gündemi nedeiyle bunu başarmak mümkün olmadı.

Çok açık ve net söyleyebilirim ki organizasyonun düzenleyici kurumu CTA, Türkiye'ye özel bir ilgi duyuyor ve her türlü işbirliğine hazırlar. Hatta sadece Türkiye'den katılımcıların etkinlik veya Eureka Park'a gitmesi değil, belki de CES'in bir Türkiye ayağının düzenlenmesi bile mümkün olabilir.

Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanımız Binali Yıldırım ve bakanlığa bağlı Türksat gibi kurumların bu vizyonu sahiplenmesi ile birlikte Türkiye yıllardır arayışı içinde olduğu teknolojik atılıma bir adım daha yaklaşabilir.

Bu sene de CTA organizasyonun yöneticileri ile birlikte bir araya gelerek Türkiye'nin bu kapsamda fuarda yer alması için özel bir toplantı gerçekleştireceğim. Gönül isterdi ki bu önemli toplantıda ilgili bakanlıklarımızdan ve alt kurumlardan yöneticiler ve uzmanlar da bizlere eşlik edebilsinler. Kim bilir belki de bir kaç gün içinde yıldırım hızı ile fuara gelenler olur ve ülkemizin milli menfaati için beklenmedik bir adım atılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN