Çocuklar bu robot teknolojileri ile eğitim alıyor

Çocuklar bu robot teknolojileri ile eğitim alıyor

CES 2017 bünyesinde tanıtılan çeşitli robotlar özellikle çocukların programlama öğrenmesi için geliştirilmiş ürünler olarak karşımıza çıktı. İşte o robotlar ve maharetleri.

Bu ayın ilk haftası gerçekleşen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2017 bünyesinde çocuklara yönelik de pek çok teknoloji tanıtıldı. Bunların içinde özellikle küçük çocukların hiç kod yazmadan programlamayı öğrenmesi için geliştirilen robotlar dikkat çekti.

Öte yandan bu ürünler en basit seviyede eğitim sağlarken giderek daha gelişmiş yetenekler için de çözüm sunuyor. Dilerseniz gelin, yerinde sizin için kameraya aldığımız, bu robotlara birlikte göz atalım.

Çocuklar için Robot Geliştirme Kiti

CES 2017'de sahneye çıkan bu ürün aslında patent süresi biten Lego parçalarını taklit eden bir tasarıma sahip. Oldukça gelişmiş mekanik robotlar geliştirmeyi mümkün kılan bu ürünü farklı kılan ise programlanabilir bilgisayar bileşeni sayesinde gerçekten çevresi ile etkileşime girebilen robotları programlamak mümkün hale geliyor.

Renkler ile programlanan mini robot

CES 2017'de görücüye çıkan bu minik robotun marifetleri büyük. Sadece renkli kalemler ile kağıt üzerine çizilen çizgiler veya konulan noktalar ile ne yapacağını söyleyebildiğiniz bu robotcuk okuma yazma bilmeyen çocukların bile programlama öğrenmesini mümkün kılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN