Çocuklarına teknoloji yasak

Çocuklarına teknoloji yasak

‘Her evde bilgisayar’ dedi ama onun evinde teknoloji sınırlı. Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in, teknolojiye erişim konusunda çocuklarına yönelik kuralları var.

Çocukluğu ansiklopedi karıştırarak, gençliği bilgisayar başında program yazarak geçen ve kısa sürede dünyanın en zengin insanı olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, çocuklarının teknolojiye erişimini sınırladığını söyledi. İngiltere’nin Daily Mirror gazetesine konuşan Gates, çocuklarının cep telefonu sahibi olmayı çok istediklerini ancak 14 yaşına gelene kadar onlara cep telefonu almadıklarını anlattı. Gates, sıkı kuralları olduğunu belirterek “Ekrandan uzak durulması gereken bir zaman belirliyoruz, böylece mantıklı bir saatte uyumaya gidiyorlar” dedi. 20, 17 ve 14 yaşlarında üç çocuğu olan Gates onların teknolojiden faydalanmalarının yanısıra aşırıya kaçmamaları için uğraştıklarını da belirtti. Gates, çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin önemini vurgulayarak “Evde yemek yerken masada cep telefonlarına izin vermiyoruz. Çocuklarımıza 14 yaşına gelene kadar da cep telefonu almadık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN