Dell ve Nikki Reed eski bilgisayarları mücevhere dönüştürüyor

Dell ve Nikki Reed eski bilgisayarları mücevhere dönüştürüyor

Bilgisayar üreticisi Dell ve oyuncu Nikki Reed ortaklığında eski laptop parçaları mücevhere dönüştürülüyor

Dell artık sadece elektronik sektöründe faaliyet gösteren bir şirket değil. CES 2018 kapsamında oyuncu Nikki Reed ile duyurulan ortaklıkla eski Dell anakartlarının parçalarından üretilen 14 ve 18 karat altın ayarında yüzükler, küpeler ve kol düğmeleri gibi takılar sergilendi.

Bilgisayarların tamamen atık maddelerinden üretilen bu altın takılar oldukça zarif görünüyor. Genelde dairesel bir tasarım tercih edilen takıların Dell'in geri dönüşüm materyallerinden yapıldığını bilmek de olduça farklı bir hissiyat sunuyor. Neticide çöpe gidecek materyallerin bu şekilde değerlendirilmesi oldukça klas bir hareket.

Bu geri dönüşüm Dell'in eski anakartlarında kullandığı materyallerden sağlansa da firma ürettiği yeni anakartlarda da geri dönüştürülebilir altın kullanacak. Takıların fiyatı modeline bağlı olarak 88 dolardan başlıyor. Ürünler Nikki Reed'in Bayou With Love mağazası aracılığıyla satılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN