Dior’un ruh halinizden anlayan akıllı gözlüğü duyuruldu

Dior’un ruh halinizden anlayan akıllı gözlüğü duyuruldu

Moda markası Dior'un CES 2017 kapsamında görücüye çıkan akıllı gözlüğü ruh halinizden anlayarak akıllı telefonunuza rapor gönderiyor.

Tanınmış moda markası Dior, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2017 kapsamında yeni akıllı gözlük modelini tanıtıyor. Geliştirilen giyilebilir teknoloji ürününün arkasında Fendi ve Hugo Boss için de gözlük çerçevesi üreten İtalyan Safilo Group SpA bulunuyor.

Söz konusu akıllı gözlük, Google Glass ve Snap’in gözlüklerinden farklı özelliklerle geliyor. Çünkü herhangi bir ekran, kamera ya da mikrofona sahip değil. Ancak son derece ‘akıllı’ yeteneklerle donatıldığı görülüyor. Esas alınan nokta ise ruh sağlığı…

Dior marka akıllı gözlüklerde kulakların arkasına ve burun köprüsüne temas eden yüzeylerinde konumlandırılmış beş adet algılayıcısı bulunuyor. Bunlar, ilgili noktalardaki beyin dalgalarının ölçümünü sağlıyor. Amaç ise zihnin durumunu değerlendirerek sonuçları ve örneğin meditasyon zamanınının gelip gelmediği bildirimini akıllı telefona bir uygulama üzerinden göndermek şeklinde. Farklı bir bakış açısına sahip olduğuna şüphe yok.

Ürünle ilgili açıklamada bulunan yetkililer, satış adedi açısından iddialarını ortaya koyuyor ve potansiyel müşterileri sayılarının Google Glass’la ilgili kimselerden çok daha fazla olduğunu ifade ediyorlar. İlginç detay ise ‘bunun bir başlangıç’ olduğunun altının çizilmesi. Dolayısıyla Dior adına daha farklı ve ilginç özelliklerle donatılmış başka akıllı gözlük çerçeveleri yolda olabilir.

Safilo ve Dior tarafından sunulan akıllı gözlüğün 2017 yazından önce ABD’de satışa sunulacağı kaydediliyor. Fiyat bilgisi ise henüz paylaşılmış değil.

Not: Görsel temsilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN