Dünyanın ilk ekrana gömülü parmak izi okuma sensörü

Dünyanın ilk ekrana gömülü parmak izi okuma sensörü

2018 akıllı telefon üreticilerinin parmak izi okuma sensörünü ekrana entegre etme çabasıyla hatırlanacak bir yıl olabilir. Vivo bunu yapan ilk üretici oldu.

Çin merkezli üretici Vivo, CES 2018 kapsamında ekrana gömülü bir şekilde çalışabilen ilk parmak izi okuyuculu telefonunu tanıttı. Geçtiğimiz yıl Apple ve Samsung’un parmak izi sensörünü nasıl ekranın altına entegre edeceğiyle ilgili spekülasyonlarla geçerken Vivo çalışan bir ürünü sergileyerek devlerin önüne geçti. 

Apple’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı çerçevesiz iPhone X’da parmak izinin tamamen kaldırılması birçokları tarafından eleştirilmişti. Parmak izi yerine getirilen Face ID kimilerini memnun etse de birçok kişi parmak izini özlüyordu. Samsung ve diğer çerçevesiz Android cihazlarda ise uzunca bir süredir parmak izi okuyucusu telefonun arka kısmında. Bu da birçokları için kullanışsız bir deneyim sunuyor. Vivo’nun teknolojisi ise bu iki duruma da çözüm olacak nitelikte. Hem ince çerçeveden taviz verilmiyor hem de ön tarafta parmak izi okuyucuyu kullanabiliyorsunuz. 

Herkes Apple ve Samsung gibi devlerden böyle bir hamle beklerken Vivo’nun bu konuda öncü olması şaşırttı diyebiliriz. Fuarda bu parmak izi okuyucusunu kullananlar da gayet olumlu düşüncelere sahip. Synaptics optik sensörünü kullanarak OLED ekranın altına parmak izi okuyucusunu entegre etmeyi başaran Vivo, bunun dışında telefonun teknik detaylarına yönelik herhangi bir şey açıklamadı. Çıkış tarihi de henüz belli değil.

Vivo’nun bu hamlesine diğer akıllı telefon üreticilerin vereceği karşılık merak konusu. Bu yıl ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensörüne sahip telefonların yılı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN