Elon Musk duyurmuştu! Tesla'dan soruşturma açıklaması

Elon Musk duyurmuştu! Tesla'dan soruşturma açıklaması

Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ın geçen ay duyurduğu "borsadan çekilme" teklifiyle ilgili olarak şirketten açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Elon'un geçen ay şirketi borsadan çekmeyi düşündüğünü  bildirmesinin ardından, ABD Adalet Bakanlığı Tesla'dan belgeler talep etti ve  Tesla bunları temin etmekte yardımcı oldu." ifadelerine yer verildi.

ABD Adalet Bakanlığından mahkeme celbi, ifade veya diğer resmi  işlemlerle ilgili talep gelmediği belirtilen açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığının  bu durumla ilgili bilgi isteğine saygı duyuyoruz ve gerekli bilgilerin  incelenmesinin ardından bu durumun hızla çözüleceğine inanıyoruz." ifadesi  kullanıldı.

Musk, 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Tesla'yı hisse başına 420  dolar teklifle New York borsasından çekme planını 2 Ağustos'ta şirketin yönetim  kuruluyla paylaştığını bildirmiş ve Suudi Arabistan varlık fonunun kendisiyle  2017'nin başından beri Tesla'yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü kaydetmişti.  Musk, 24 Ağustos'ta ise şirketin yönetim kurulu ve hissedarlarıyla yaptığı  görüşmelerin ardından, Tesla'nın borsadan çekilme kararının iptal edildiğini  duyurmuştu.

Musk'ın ilk açıklamasından bugüne kadar Tesla'nın hisseleri yüzde 20  düştü, bu dönemde şirketin piyasa değeri de yaklaşık 12,2 milyar azaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN