Elon Musk'un kâbusu yapay zekâ

Elon Musk'un kâbusu yapay zekâ

İş adamı Elon Musk'un en büyük korkusu ortaya çıktı. Gazeteci Ashlee Vance’nin yazdığı kitapta Musk, “Google’ın kurucusu ve CEO’su Larry Page insan ırkının kökünü kazıyabilme imkân ve kabiliyetine sahip yapay zekâlı robot filosunu kuruyor olabilir" diyor

Gazeteci Ashlee Vance’nin yazdığı, 'Elon Musk, Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde' isimli kitapta ünlü iş adamının en büyük kâbusu ortaya çıktı.

Musk, kitapta sanal zeka çalışmalarına ilişkin, “Google’ın kurucusu ve CEO’su Larry Page insan ırkının kökünü kazıyabilme imkân ve kabiliyetine sahip yapay zekâlı robot filosunu kuruyor olabilir. Bu konuda gerçekten endişeliyim. Page ile yakın arkadaşız ve iyi niyetli biri olması beni rahatlatmaya yetmiyor. Çünkü ben iyimser değilim. Kazara şeytani bir şey yaratabilir” diyor.

GAZETECİLİĞE EL ATTI

Habertürk'ün haberine göre; ünlü iş adamı, şimdilerde medyaya savaş açtı. kendisi ve şirketlerinin durumu hakkında yalan haber yapıldığını ileri süren Musk, “Pravda” (Gerçek) adında bir site hazırladığını duyurdu. Sitede halk medyada yer alan haberlerin gerçekliğini oylayacak ve böylece habercilerin reytingleri ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN