Facebook artık korkutuyor

Facebook artık korkutuyor

Facebook’un ‘tanıyor olabileceğiniz kişiler’ özelliği kullanıcıların işine yaradığı gibi tedirginlik de yaratıyor. ABD’de bir psikiyatrın hastalarının birbirlerine arkadaş olarak önerilmesi ise, doktor-hasta gizliliğinin ihlali tartışmalarına neden oldu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook’ta bulunan ‘tanıyor olabileceğiniz kişiler’ özelliği, zaman zaman hepimizi şaşırtıyor. Bazen 10 yıldır görmediğimiz bir okul arkadaşımız, bazen hayatımızda sadece bir kez gördüğümüz bir kişi bize arkadaş olarak önerilebiliyor. Bu durum tanıdığımız insanlarla iletişim kurmamızı kolaylaştırsa da, bazen Facebook’un hakkımızda bildiği şeyler bizi tedirgin ediyor.

ABD merkezli Fusion.net’te yayımlanan bir haberse bu endişeyi farklı bir boyuta taşıdı. Gizliliğini korumak için Lisa takma adını kullanan bir psikiyatr, siteye verdiği röportajda telefon numarasını ya da e-posta adresini paylaşmadığı hastalarını tanıyor olabileceği kişiler bölümünde gördüğünü söyledi.

Dahası, Lisa’nın hastaları da birbirlerini arkadaş önerilerinde görmeye başladı. “Bu büyük bir gizlilik sorunu” diyen Lisa, hastaları arasında HIV virüsü taşıyanlar ve daha önce intihara teşebbüs edenler olduğunu belirtti. Bu durum, doktor-hasta mahremiyetinin ihlal edildiği tartışmalarına neden oldu. Facebook, konuya ilişkin açıklamada bulunabilmesi için ayrıntılı bilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN