‘Facebook toplu konutları’ geliyor

‘Facebook toplu konutları’ geliyor

Silikon Vadisi’nde yaşanan ev problemi teknoloji şirketlerini bu sorunu çözmeye yönelik hamlelerde bulunmaya itiyor. Facebook, bin 500 konuttan oluşan bir ‘köy’ projesi üzerinde çalıştığını açıkladı.

ABD’nin San Francisco eyaletinde teknolojinin merkezi olarak bilinen Silikon Vadisi’ndeki konut yetersizliği, sosyal medya devi Facebook’un devreye girmesine neden oldu. Facebook, bölgede son yıllarda artan konut fiyatları ve ulaşım ücretleri nedeniyle yaşanan sıkıntıların ardından bin 500 konutluk bir projeye başlayaağını duyurdu.

Evini şirkete daha yakın bir noktaya taşıyan çalışanlarına 10 bin dolara kadar teşvik veren Facebook, toplu konutları genel merkezini hemen yanındaki araziye inşa edecek. Her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir ‘köy’ olarak inşa edilecek konut bölgesinde alışveriş merkezleri ve marketler de bulunacak.

17-07/08/09krr16facebook2.jpg

Proje sadece Facebook çalışanlarına açık olmayacak, isteyen herkes bu konutlardan alabilecek. Ayrıca konut fiyatları da piyasanın altında olacak. Bir başka teknoloji devi Google da geçen ay bener bir hamle yaparak çalışanlarının yerleştirilmesi için bölgeden 300 portatif apartman dairesi satın almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN