Facebook paylaşımına 350 bin TL ceza

Facebook paylaşımına 350 bin TL ceza

Facebook'ta bir iş yeri hakkında olumsuz bir paylaşımda bulunan kullanıcı hakkında açılan davada mahkeme, kullanıcıya 115 bin dolar para cezası verdi.

Sanal dünyadaki paylaşımlarınız gerçek dünyada başınızı ağrıtabilir. Bu durumnun son örneği Avustralya'da yaşandı.  Ülkenin kıyı bölgesinde yer alan Nambucca'da iki tane oteli olan 74 yaşındaki Kenneth Rothe'un hayatı bir Facebook kullanıcısının bu otellerde çocuk istismarı olduğunu yazması ile alt üst oldu.  

TAM 115 BİN DOLAR 

Bu paylaşımın ardından saldırıya uğradığını ve işlerinin bozulduğunu belirten 74 yaşındaki işletmeci konuyu mahkemeye taşıdı.
Söz konusu iddiayı inceleyen mahkeme Facebook'ta yazılanın gerçekle ilgisi olmadığını saptadı ve bu paylaşımı yapan kullanıcının Rothe'ın maddi ve manevi hasarını karşılaması için 115 bin dolar (yaklaşık 350 bin TL) ödemesine hükmetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN