Facebook’tan ‘terörizmle savaş’ kararı

Facebook’tan ‘terörizmle savaş’ kararı

Sosyal paylaşım platformu Facebook terörizmle aktif mücadele kararı aldı. Facebook Şefi Simon Milner’in dün yaptığı yazılı açıklamada “Cumartesi günü Londra’da gerçekleşen saldırıları kınıyoruz , hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralıların yanındayız.

Olay gecesi Facebook’un Güvenlik Kontrolü bölgedeki insanlar tarafından etkinleştirildi. Bölgedeki insanların Güvenlik Kontrolü’nü faydalı bulup yakınlarına iyi olduklarını iletebildiklerini umuyoruz. İnsanların kendilerini güvende hissedecekleri bir hizmet sunmak istiyoruz. Bu, terörist grup ve insanların yanı sıra terörü destekleyen paylaşımları da engellediğimiz anlamına geliyor. Facebook’un teröristler için düşman bir platform olmasını istiyoruz. Teknoloji ve insan muhakemesini bir arada kullanarak tespit ettiğimiz terörist içerikleri platformumuzdan anında siliyoruz, ayrıca birinin tehlike altında olduğu bir durumdan haberdar olursak emniyet güçlerini uyarıyoruz. Online ekstremizmin önüne ancak güçlü ortaklıklar ile geçebiliriz. Uzun zamandır politika yapıcılar, sivil toplum ve teknoloji endüstrisi ile birlikte işbirliği içindeyiz ve bu önemli çalışmayı birlikte sürdürmeye kararlıyız.” denildi.

Facebook’un terörizmle savaş kararı Londra’daki terör saldırısının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May’ın dün yaptığı konuşmada doğrudan isteğinin ardından geldi.

İngiltere Başbakanı dünkü konuşmasında aşırılıkla savaşım için ‘‘internet içeriğinin ve sosyal medyanın daha katı düzenlemesi’’ çağrısında bulunmuştu.

Theresa May dünkü konuşmasında "Aşırılıkların beslendiği barınakların varlığının devamına izin veremeyiz. Büyük internet şirketlerinin konuyla ilgili yaklaşımları tam da böyle" demişti.

STOCKHOLM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN